A Eritrea els infants juguen amb tancs de guerra

Aquest cap d’any l’he passat a Eritrea. Eritrea és un país amb una superfície 4 vegades Catalunya, situat a la banya oriental d’Àfrica, on només hi viuen 2 milions i mig d’habitants. Fa frontera amb Sudan, Etiòpia, Djibouti i el Mar Roig, no gaire lluny del Iemen.

Eritrea

A finals del segle XIX els italians arribaren i formaren petits assentaments a Eritrea. Com més italians arribaven, més edificis i carreteres s’hi construïren i convertiren Asmara en la capital, una de les ciutats amb més encant d’Àfrica. Malgrat els italians van marxar fa més de 45 anys és increïble veure el bon estat de conservació dels edifcis i la seva influència s’ha mantingut. L’arquitectura colonial et trasnporta a Florència o Milà.

EDIFICI ERITREU

Eritrea és un país castigat per les guerres. La darrera, que va durar 30 anys, la va confrontar amb la seva veïna Etiòpia de qui aconseguí independizar-se, finalment, el 24 de maig de 1991.

Carros de combat, cuirassats i tota sort de vehicles militars trencats i oxidats es troben abandonats i dispersats per tot el país; com si es tractés d’una espècie d’homenatge tètric al conflicte. I els infants eritreus juguen als carrers amb els tancs. A casa nostra juguen als gronxadors de les places; a Eritrea, amb tancs de guerra.

nen jugant amb un tanc
(Fotografia de Toni Espadas)
nens eritreus juguen amb tancs
Els nens d’Eritrea juguen amb tancs
jugar ambos tacs
Dos cuirassats al mig del poble

I és ben bé que els menuts gaudeixen jugant amb qualsevol cosa, ni que es tracti d’un cuirassat oxidat. 

5 respuestas a «A Eritrea els infants juguen amb tancs de guerra»

  1. Es trist que els nens i nenes de Eritrea hagin de jugar amb tanques oxidats perquè no tenen parcs preparats per ells.

  2. És molt trist veure a aquests nens igual que altres jugant amb tancs o restes de material de guerra que mai haurien d’haver existit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.