Biruté Galdikas i els orangutans de Borneo

És curiós que a tothom li  resulti familiar el nom de Jane Goodall (associat als ximpanzés), Dian Fossye (als goril·les de muntanya) però en canvi no estiguem avesats a sentir el nom de Biruté Galdikas, la tercera gran primatòloga que  Louis Leakey reclutà per investigar, aquest cop, els orangutans de Borneo.

Orangutan Galdikas Borneo

Llesta com una mala cosa, Biruté Galdikas i el seu marit, Rod Brindamour, anaren a Borneo a estudiar els orangutans en estat salvatge. Era el mes de setembre de 1971 i començaren el seu treball d’investigació pel Parc Nacional de Tanjung Puting. Molt poca gent ha pogut veure orangutans en estat salvatge. Els orangutans són tímids, molt poc sociables i no tenen res a veure amb els simpàtics i sorollosos ximpanzés de Jane Goodall.

Biruté Galdikas anotà en el seu diari:

Por lo que se refiere a la interacción entre orangutanes, Jane Goodall observa más comportamiento social entre los chimpancés en una hora que yo con los orangutanes en dos meses. Que sean dos años.

Orang Utan significa literalment «persona salvatge del bosc» en Melayu. Biruté Galdikas continua a Borneo estudiant i investigant els orangutans des del campament que batejà amb el nom de Leakey. Entre les seves proeses, Galdikas ha fundat reserves on allibera els orangutans que troba pels carrers de Kumai o que estan en captiveri.

Traiem-la de l’anonimat! Es diu Biruté Galdikas.

I ara entra a la següent web per a mirar la fotografia guanyadora del Concurs de Fotografia de Naturalesa del National Geographic de 2017. Clicka aquí.

Potser ara t’interessi llegir les entrades al blog que vaig fer en el seu dia de Jane Goodall (sota el nom de «Aperitiu de formigues«) i de Dian FosseyDian Fossey i els goril·les de muntanya de Virunga«).

2 respuestas a «Biruté Galdikas i els orangutans de Borneo»

  1. El orangután con esa mirada y esa pose señorial me impresiona. Pide a gritos que le delen en paz disfrutal de su lado salvaje. Los animales de la sabana africana,de la India ,y este Oraguntán debemos cuídarlos y respetarlos

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.