Esmorzem amb… Flinders Petrie al Museu Egipci de Barcelona

CONFERÈNCIA: FLINDERS PETRIE

I quina il.lusió em fa poder-vos anunciar que «salvem la conferència de Flinders Petrie, el pare de les olles» que tenia programada amb el Museu Egipcid e Barcelona. I, us he de dir, que tindrà lloc a la Seu del Museu el diumenge 5 de juliol, d’11 a 13h.

Actividad en Barcelona

Lloc: Museu Egipci de Barcelona  Continuar leyendo «Esmorzem amb… Flinders Petrie al Museu Egipci de Barcelona»

Mary Kingsley. Viajes al África occidental

El siglo XIX es la época de las grandes exploraciones geográficas y los héroes del momento fueron Stanley, Livingston, Burton… un prototipo de hombre barbudo, con salacot, botas altas, rifles… todos ellos dignos representantes del Imperio Británico. Se consideraba que las mujeres no estaban preparadas ni psíquica ni físicamente para viajar. Y entonces “apareció” Mary Kingsley.

Mary Kingsley
Mary Kingsley

Continuar leyendo «Mary Kingsley. Viajes al África occidental»

Seminario «on line» «Aventureros, exploradores y viajeros»

Seminario Online

Aventureros, exploradores y viajeros:
miradas y descubrimientos de territorios desconocidos

Presentación

En este seminario de 6 sesiones hablaremos de intrépidos exploradores y viajeros que un día decidieron orientar sus brújulas hacia territorios que eran desconocidos por Occidente, dejándonos su testimonio como el mejor de sus legados para la humanidad. Sus hazañas fueron sorprendentes y sus aventuras únicas. Descubrir sus vidas, experiencias y vivencias nos permitirá acercarnos a estos personajes de la historia que convirtieron sus sueños en realidad.

page1image140640

Continuar leyendo «Seminario «on line» «Aventureros, exploradores y viajeros»»

Efemèrida: 10 de juny de 323 aC

Tal dia com avui, 10 de juny però de l’any 323 aC, moria Alexandre el Gran a Babilònia a l’edat de 32 anys. Un personatge tan conegut que, «casi» no cal ni presentar-lo; i és que Alexandre és un dels grans-grans personatges de la Història.

Valent, intel.ligent, agosarat, intrèpit, aventurer, soldat, Rei… dius el nom d’Alexandre i no deixa mai indiferent. Sempre hi veus reaccions; i costumen a ser d’admiració. Que si la Batalla del Gàrnic, que si la d’Issos que si Gaugamela!

Alexander and Bucephalus - Battle of Issus mosaic - Museo Archeologico Nazionale - Naples BW.jpg

Continuar leyendo «Efemèrida: 10 de juny de 323 aC»

Karen Blixen i les «Memòries de l’Àfrica»

Ahir vaig tornar a veure la pel·lícula de «Memòries de l’Àfrica«. I aquest matí he recordat que en el seu dia vaig escriure un post sobre la Karen Blixen i la seva casa a Kenia, atès que feia molt poc acabava de visitar «la granja». I he decidit recuperar l’entrada:

Heus aquí: Karen Blixen i les «Memòries de l’Àfrica«.

Mosquit tigre

M’ha picat un mosquit tigre! ho acaba de fer fa uns minuts. Estan per tot arreu… ja han arribat… i jo els hi tinc terror als mosquits tigres. Sí, sí: he dit «terror«. I no només als tigres! A tots els mosquits! A tots! La meva olor corporal, o el tipus de pell o vés-tu-a-saber què és però encanto als mosquits. Sempre han de venir cap a mi, els molt punyeterus; sempre! Ja puc estar rodejada de 10 persones que no, hauran de venir tots a picar-me a mi.  Bitxos asquerosos portadors de malaties que no hi ha estiu que no em crivilleu als turmells, a la galta de la cara i fins i tot a la planta del peu!

mosquitos e insectos verano
Mosquit Tigre (fotografia de Pixabay)

Continuar leyendo «Mosquit tigre»

Curs «Primera part del Regne Nou: els Tutmòsides» ON LINE

Bona gent, 

El confinament no ens atura i comencem un curs nou de 6 sessions d’Egiptologia a la Galeria d’Art Subex (Primera Part del Regne Nou, els Tutmòsides) que donaré ON LINE! La plataforma és el Zoom i és molt i molt senzill: us enviarem un mail amb el link d’un enllaç i una clau d’accés, haureu de clicar a sobre el link, introduir el password quan us el demanin, i… llestos! Ens veurem per pantalla i en directe els dijous de 18:30 a 19.30h. Ahir vam fer la prova amb una classe i el que veureu és el següent:

classe zoom
Classe On Line: explicació de la tomba i temple de Montuhotep II

Continuar leyendo «Curs «Primera part del Regne Nou: els Tutmòsides» ON LINE»