Carn de Xai a l’egípcia

L’Anna M. ha cuinat la carn de xai a l’egípcia; és a dir, que va seguir la recepta que vaig penjar al blog i al canal de youtube i l’ha feta. Ha agafat una espatlla de xai sensera i ha seguit els passos. recordem-los:

  1. Agafes la carn de xai i la poses a macerar amb la barreja del suc d’una llimona, una ceba gran, oli d’oliva, sal i pebre. L’Anna ens recomana d’agafar tan sols el suc de mitja llimona per evitar l’acidesa.
recepta egipcia canal youtube irene cordón
La carn de xai de l’Anna M. macerant

2. Posar-ho al forn per a que es rosteixi bé.

irene cordón recepta xai de carn egípcia
La carn de xai de l’Anna M. rostida al forn i a punt per a ser cruspida.

Menjar-ho i gaudir-ho! I què ens ha dit l’Anna? Doncs que estava boníssim!!

D’altra banda, us he de dir que la May J. va fer la recepta però en comptes d’agfar carn de xai, va agafar petxugues de pollastre (molt bona idea!). Fixeu-vos com la salsa queda com una espècie de «maiones» (l’Anna ens diu que boníssima). I qupe ens ha dit la May? Doncs que mireu si estava bo que no es va recordar de fer fotografia del pollastre rostit! (Hahahaha)

reepta culinària irene cordón
El pollastre de la May J. macerant-se a la salsa de la recepta.

Gràcies per compartir-ho amb nosaltres i per fer-nos arribar les fotografies. Una abraçada molt gran, Anna i May J.

I, bona gent, estigueu atents i atentes que aviat penjaré una altra recepta culinària basada en alguna de l’antic Egipte.

 

 

Recepta culinària antic Egipte

S’apropa Setmana Santa i, per tant, moments per reunir-nos amb la família i els amics i celebrar la Pàsqua. Però… pam! Arriba el confinament i ja no ens podem reunir en família ni amics… peò sí que podem celebrar la Pàsqua.

Els egipcis de xocolota no en menjaven pas; ho dic perquè no us puc passar cap recepta de «Mona egípcia«, atès que prou bé sabem que la xocolata és originària de Mesoamèrica i no va arribar a Europa fins fa quatre dies. El cacau era un regal del déu Quetzalcóatl als humans, qui va ensenyar a batre’n les llavors i a torrar-les per acabar traient-ne un líquid fosc, amargant i escumós: el cacahuatl.

Déu de la xocolata
Quetzalcóatl (fotografia extreta de Pixabay)

Continuar leyendo «Recepta culinària antic Egipte»

El déu Thot i de com ens va regalar 5 dies per a l’any

Segons la tradició, i tal i com explica un mite egipci, el déu Re, Senyor de totes les divinitats, regnava sobre tot Egipte. Thot, un déu molt savi, va profetitzar que un dels fills de Nut, la deessa del cel, algun dia seria faraó d’Egipte i es quedaria amb el tron de Re. Quan Re se’n va assabentar es va enfurismar de mala manera i cridà ben fort:

Continuar leyendo «El déu Thot i de com ens va regalar 5 dies per a l’any»

Mite «Isis i els set escorpins»

Bon dia des del confinament!

Com esteu?

Vinga, que us penjo el youtube explicant-vos un Mite, el de Isis i els set escorpins, tal i com va comentar-ho ahir.

Una abraçada molt forta i amb el desig que us pugui distreure.

En Mehari i els pals de regalèssia

Tinc una nova per explicar del Mehari, l’amic etíop confinat a casa (clica aquí per si saber de què us parlo). És que és la pera!

Abans però, us he de confessar que una de les meves debilitats és la regalèssia, en totes i cadascuna de les seves variants: arrels de regalèssia per mastegar, làmines de fusta de regalèssia per infusions o -i bé que ho sap la Maria Eloi-, les llaminadures de pega dolça. M’agraden moltíssim.

mastegar arrels de regalèssia
Arrels de regalèssia

Continuar leyendo «En Mehari i els pals de regalèssia»

Mots Encreuats per a nivell Alt en coneixement d’Egiptologia

22Bona gent, la Sopa de Lletres que us vaig posar l’altre dia era massa fàcil. Les paraules que s’havien de buscar eren: Ahhotep, Cleòpatra, Hatxepsut, Isis, Nefertiti, Nefertari, Neit, Sekhmet, Bastet, Nut, Hathor, Hetepheres, Meretneit, Neftis, Nitocris i Tueris. I, d’amagat, hi havia el nom de Naunakhte que no va ser ni reina ni deessa, però sí una dona molt poderosa que va deixar la seva herència en testament.

Us deixo ara uns Mots Encreuats per a Nivell Alt en coneixements de Religió de l’antic Egipte.

Que ho gaudiu!!

Entretiments pel confinament del coronavirus

Fe d’errates: el Número 2 vertical és «Osiris s’hi va sincretitzar» (i no «sincronitzar«… aquest traductor….).