Planificar la vida

Volem tenir la nostra vida planificada, tenir-ho tot sota control. Volem que totes les peces encaixin com si es tractés d’un trencaclosques. Volem viatjar però creiem que ara no és el moment perquè tenim la feina, la família, una hipoteca o lloguer per pagar… volem conèixer ètnies, descobrir racons, volem volar en globus, volem aprendre un idioma, volem fotografiar una cascada, volem veure el Nil, volem l’aventura. I és massa sovint que sento dir “que ara no és el moment; que ja es farà més endavant, quan tinguem temps“.

Idees de bombers viure la vida

Continuar leyendo “Planificar la vida”

“La Fábrica de la Ciencia” con Jorge Onsulve

La Fábrica de la Ciencia” és un programa radiofònic de divulgació científica que s’emet per Ràdio Gavà, que dirigeix i presenta Jorge Onsulve. L’heu escoltat mai? Doncs és molt interessant. Tracta sempre temes diversos de Ciència, Naturalesa, Història, Humanitats… però us he de dir que en Jorge és un autèntic fanàtic i apassionat de temes relacionats amb l’espai i l’astronomia, i que pot estar hores i més hores parlant sobre la NASA, de la sonda espacial no-sé-què, de Yuri Gagarin (el primer home que va anar a l’espai), de la Lluna, de Mart, de telescopis… ho sap tot, en Jorge. I ha entrevistat a un astronauta i tot!

Satélite NASA espacio Pixabay

Continuar leyendo ““La Fábrica de la Ciencia” con Jorge Onsulve”

Entrevista radiofònica: les fonts del Nil Blau i del Nil Blanc

Bona gent:

Ja tinc l’enllaç de l’entrevista que el periodista Roge Blasco em va fer per al programa “Levando Anclas” de Ràdio Euskadi. Sí, sí: em refereixo a aquella entrevista que es va emetre el diumenge 27 de gener i que no vau (vam) escoltar perquè érem davant la pantalla de televisió veient la Gala dels Premi Gaudí. Què hi farem?

Emocionar-se amb Pedro Paez
Irene Cordón a les Fonts del Nil Blau (Etiòpia)

Continuar leyendo “Entrevista radiofònica: les fonts del Nil Blau i del Nil Blanc”

Curs: “L’Imperi Axumita. Un misteriós regne d’Àfrica”

Un dels meus llocs predilectes d’Etiòpia són les ciutats d’Axum i de Lalibela. M’encanta anar-hi. Lalibela és prou coneguda (famosa per les seves esglésies excavades a la roca); però Axum no és tan coneguda.

Axum és una petita ciutat carregada d’història i de llegendes i no se’n parla pràcticament mai. I no ho puc entendre que no parlem d’Axum.

Continuar leyendo “Curs: “L’Imperi Axumita. Un misteriós regne d’Àfrica””

Les cunyades de Soleb (Sudan)

La Rouà i l’Omlimar són cunyades. Són dones sudaneses que viuen a Soleb, al nord de Sudan. Comparteixen casa. Són molt joves i ja són mares. Són tímides i somriuen amb la mirada. Si els hi demanes de fotografiar-les diuen ràpidament que sí i llavors avergonyides es tapen els cabells amb el vel, agafen les seves criatures en braços, somriuen i miren a terra. No gosen mirar-te als ulls fins que deixes l’amenaçador objectiu de la càmera. Llavors se’ls hi escapa una rialla.

Continuar leyendo “Les cunyades de Soleb (Sudan)”

Cicle Cinema de Muntanya i Viatges La Massana – Ordino

Em plau comunicar-vos que aquest any 2019 participo en el Cicle Cinema de Muntanya i Viatges La Massana – Ordino. El cicle ve carregat d’exposicions, projeccions i ponències totes elles relacionades amb el món de la muntanya i els viatges amb un toc d’aventura. És per això que el dia 30 de gener estaré a les 21h al Teatre de Les Fontetes, a la Massana, per donar la conferència que porta per títol Sudan, l’antic Regne dels Faraons Negres.

Sudan, regne dels faraosn engres irene cordón

T’ho perdràs? Vine a Andorra. Vine i coneix el Cicle de cinema de muntanya i de viatges 2019 – programa.

Entrevista al setmanari La República

Fa cosa d’un parell de mesos que la periodista catalana, na Teresa Márquez, em va fer una entrevista al Museu Egipci de Barcelona per al setmanari La República (si voleu saber com va anar, clica aquí). Doncs ja us puc informar que l’entrevista surt publicada demà, dissabte dia 12 de gener de 2019. Així que, de cap al quiosc del barri a comprar-lo (val 2 €urus) abans que la meva mare no els compri tots (no és broma). També podem esperar a demà passat, diumenge 13 de gener de 2019, que surt conjuntament amb el diari EL PUNT AVUI.

Irene Cordón amb el setmanari La República

Continuar leyendo “Entrevista al setmanari La República”