La Camelot d’Àfrica, a la vora del llac Tana a Etiòpia (Els viatgers de la Gran Anaconda)

«El braçalet de Nefertiti» forma part del programa radiofònic «Els viatgers de la Gran Anaconda» que dirigeix i presenta el periodista català Toni Arbonès a Catalunya Ràdio.  Ja vaig comentar en el seu dia que «El braçalet» és un petit espai, d’uns 20 minuts, dedicat a parlar de països, ciutats o regions que pel seu passat permet fer una espècie de «viatge en el temps».  El mes de juliol de 2019 vam dedicar la secció a parlar de les Fonts del Nil Blau i el jesuïta Pedro Paez (pots escoltar l’àudio del programa clicant aquí) i aquesta vegada és el torn per seguir parlant d’Etiòpia, però en aquesta ocasió de la ciutat de Gondar, coneguda també com la Camelot africana.

Castell gondarí, Etiòpia
Castell de Gondar (Etiòpia)

Continuar leyendo «La Camelot d’Àfrica, a la vora del llac Tana a Etiòpia (Els viatgers de la Gran Anaconda)»

Presentació Viatges Rift Valley Expeditions 2020

Bona gent,

Pels amants dels viatges i expedicions a Àfrica… Atenció! El proper dijous 28 de novembre l’equip de Rift Valley Expeditions farà la presentació de les noves rutes per Àfrica de 2020. L’acte tindrà lloc a Barcelona, a la Nau Bostik (c/ Ferran Turné 11) de 19 a 20.30h. Jo també hi presentaré les «meves» expedicions. I qui tingui curiositat per la música i per la cuina africana… que es quedi després de l’acte de presentació!!

Vindràs? Vindreu?

Us deixo el rètol publicitari. La fotografia és de Toni Espadas.  Si voleu veure més fotografies del Toni, us deixo l’enllaç del seu Instagram .

Continuar leyendo «Presentació Viatges Rift Valley Expeditions 2020»

«Levando anclas» (Ràdio Euskadi) de Kenya a Uganda, viaje de ensueño

El periodista Roge Blasco de Radio Euskadi em va entrevistar, fa cosa de 3 mesos, pel programa radiofònic “Levando Anclas“. Aquest programa és un dels grans referents de viatges, expedicions i aventures tant a nivell nacional com internacional. No és la primera vegada que en Roge Blasco m’entrevistava. En les altres dues ocasions, vaig parlar d’Egipte i Sudan, i d’Etiòpia i en Pedro Paez (si vols escoltar-ho de nou, clicla aquí).

Roge Blasco

Continuar leyendo ««Levando anclas» (Ràdio Euskadi) de Kenya a Uganda, viaje de ensueño»

«La tumba de la reina Hetepheres» a la revista Historia NG

Que no t’expliquin com es va descobrir la tomba de la Reina Hetepheres, la mare de Quèops; llegeix la història per tu mateix o mateixa i explica-la tu. És «de pel·lícula»!

Article reina Hetepheres Irene Cordon

Fa uns mesos vaig escriure l’article «La tumba de la reina Hetepheres» per a la revista Historia del National Geographic  i em complau informar-te que ja es pot trobar al quiosc (novembre 2019, número 191).

Continuar leyendo ««La tumba de la reina Hetepheres» a la revista Historia NG»

Olor a «Vicks Vaporub»

Ha arribat la tardor i amb ella la invasió d’anuncis a la televisió per recordar-te que aquesta estació i sobretot la propera (que serà hivern) agafaràs més d’un refredat, i necessitaràs antigripals i no-sé-quants fàrmacs més per combatre la febre, la tos, els mocs… i el malestar general (simpàtics i bona gent que són aquests de la tele…). I també faran l’anunci, si és que encara no l’emeten, del pot aquell de color blau que es diu Vicks VapoRub.

Contra olors

Qui no recorda l’olor a Vicks Vaporub? Us agrada? hi ha qui li agrada i hi ha qui no l’aguanta. A mi m’encanta. I us explicaré el per què: Continuar leyendo «Olor a «Vicks Vaporub»»