Bena amb be i Vena amb ve

Bena amb be i Vena amb ve

Sovint m’he trobat que em pregunteu si les mòmies de l’antic Egipte porten venes o benes.  A les mòmies (ja siguin egípcies o d’una altra civilització) els hi feien un EMBENAT amb una BENA. Una VENA, en canvi, és un vas sanguini que porta la sang cap al cor.

Mòmia Nesi embenada amb benes (Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Vilanova i la Geltrú) Continuar leyendo «Bena amb be i Vena amb ve»

Tercera recomanació lectora per a l’estiu

Ve’t aquí la tercera recomanació lectora per aquest estiu:

Barley, N., El antropólogo inocente. Notas desde una choza de barro, Barcelona: Anagrama 1989 (ed. original 1983).

És molt possible que ja el conegueu perquè és tot un clàssic.  Es va editar per primera vegada a Londres l’any 1983 i l’editorial barcelonina d’Anagrama ja porta 26 edicions d’aquest fabulós assaig. És divertidíssim!! De la crua realitat que ens parla Aldekoa, ens anem a una altra realitat però escrita amb una gràcia i humor finíssim!

El Antropólogo inocente

Continuar leyendo «Tercera recomanació lectora per a l’estiu»

«El braçalet de Nefertiti» a Catalunya Ràdio

Ara fa uns mesos vaig publicar una entrada a aquest blog que portava per títol «Ja sóc Anaconda» (si vols llegir-la, clica en el següent enllaç:: Ja sóc «Anaconda» ). Allà explicava que hi ha un programa que s’emet a Catalunya Ràdio que es diu «Els grans viatgers de la Gran Anaconda» que dirigeix i presenta el periodista català Toni Arbonès. A principis d’aquest 2019 vaig quedar amb Toni Arbonès a un bar del costat de Catalunya Ràdio i ens vam prendre un cafè que va durar casi 2 hores.  I allà és on va sorgir la idea d’obrir una nova secció al programa, que portaria per títol «El braçalet de Nefertiti«,  i que es tractaria de fer un viatge però al passat per parlar d’Història Antiga. És per això que es va afegir el subtítol d’ «un viatge al passat, per descobrir antigues civilitzacions«. 

Desayune con nefertiti

Continuar leyendo ««El braçalet de Nefertiti» a Catalunya Ràdio»