Olor a «Vicks Vaporub»

Ha arribat la tardor i amb ella la invasió d’anuncis a la televisió per recordar-te que aquesta estació i sobretot la propera (que serà hivern) agafaràs més d’un refredat, i necessitaràs antigripals i no-sé-quants fàrmacs més per combatre la febre, la tos, els mocs… i el malestar general (simpàtics i bona gent que són aquests de la tele…). I també faran l’anunci, si és que encara no l’emeten, del pot aquell de color blau que es diu Vicks VapoRub.

Contra olors

Qui no recorda l’olor a Vicks Vaporub? Us agrada? hi ha qui li agrada i hi ha qui no l’aguanta. A mi m’encanta. I us explicaré el per què: Continuar leyendo «Olor a «Vicks Vaporub»»

Curs intensiu d’Introducció als Jeroglífics egipcis

INTRODUCCIÓ ALS JEROGLÍFICS EGIPCIS (I)

T’intriga l’escriptura jeroglífica? Aquest és un curs breu dirigit a la persona inquieta, amb set de coneixement, que vol introduir-se en la llengua egípcia i l’escriptura jeroglífica, i que desitja llegir algunes de les inscripcions que apareixen constantment en l’art i l’arquitectura egípcia.

INTRODUCCIÓ ALS JEROGLÍFICS EGIPCIS (I)

Continuar leyendo «Curs intensiu d’Introducció als Jeroglífics egipcis»

La llegenda de l’Akwa Ba

La Laura V. és una estudiant de tercer curs d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona. És llesta, apassionada, riallera i bona persona. Es pot demanar més? Al poc de coneixe’ns, em va regalar una bossa de coloraines (divina) feta a mà per unes dones del país de Ghana i al seu interior hi havia una figureta de fusta que representa una dona. La imatge no era pas la primera vegada que la veia perquè a diversos països d’Àfrica la trobes. El que desconeixia totalment és la història que hi havia darrera aquesta figura. És la llegenda de l’Akwa Ba, tan bonica, que no puc fer altra cosa que compartir-la.

La llegenda d'Akwa Ba
La filla d’Akwa

Continuar leyendo «La llegenda de l’Akwa Ba»

Podcast d’ «En guàrdia!» Hatxepsut

Fa unes setmanes informava a través d’aquest blog que havia enregistrat un programa de ràdio sobre «La Reina i faraó Hatxepsut» (m’ho vaig passar pipa!! clica aquí si vols rellegir l’entrada). El programa es va emetre per Catalunya Ràdio, el diumenge dia 29 de setembre de 15 a 16h i, ja vam comentar, que era aquella hora que tot just comences a dinar la paella de la mare o pels que aneu «més aviat», l’hora de la conversa de sobretaula o directament de la migdiada.

Irene Cordón i Hatxepsut
De quan em vaig «trobar» Hatxepsut al Festival de Tarraco Viva (primavera 2019)

Continuar leyendo «Podcast d’ «En guàrdia!» Hatxepsut»

Seminari «Antropologia de les Mòmies»

Seminari «Antropologia de les Mòmies»

Ja fa temps que amb la meva bona amiga i companya Vicky Medina volíem impartir juntes un curs sobre «momificació». I per fi, tinc el plaer de comunicar que l’hem programat per començar el proper divendres 18 d’octubre de 2019.

Mòmies cursos Barcelona

Es tracta d’un Seminari de 6 sessions que es farà a l’Escola d’Humanitats Artkhé (Divendres pels matins, del 18 d’octubre al 29 de novembre).  Continuar leyendo «Seminari «Antropologia de les Mòmies»»

Ja ens l’han fotut!

Ja ens l’han fotut! Ahir, diumenge dia 22 de setembre i de 15 a 16h i per Catalunya Ràdio s’havia d’emetre el programa «En guàrdia!» dedicat a la Reina i Faraó Hatxepsut. Però no. L’Espanyol ens l’ha ben fotuda!  Millor hauríem de dir «el futbol» ens l’ha fotuda, ja que a aquesta hora van retransmetre el partir en directe.

Continuar leyendo «Ja ens l’han fotut!»

El gat de la mare és de cotó fluix

El gat de la mare és de cotó fluix. És blanc, pelut i té la cara fumada. És un gat afecte (la paraula carinyós* és incorrecte i en #boncatalà es diu afecte). És menjador (devora el pinso!) i juganer. No gosa esmolar-se les ungles al sofà, ni s’enfila pels mobles, ni es puja al marbre de la cuina. Quan dorm, sembla una nina de drap abandonada sobre el sofà del menjador. Has d’anar en compte de no seure-hi al damunt, de tan quiet que s’està el gat de la mare. I fa bonic a la casa; és decoratiu i tot! Sembla un gat de disseny; és l’ideal de gat, puix que és de cotó fluix. 

Gats de cotó fluix
En Leo i en Pelut

Continuar leyendo «El gat de la mare és de cotó fluix»

Cursos 2019-2020 a Artkhé i «la coca del Xavi»

Bona gent, 

Vine la setmana vinent a provar gratuïtament els cursos a Artkhé. Ja se sap que quan acaben les vacances i dies d’estiu et venen ganes d’apuntar-te a mil-i-una coses i vull aprofitar aquest moment d’eufòria per a fer-te saber que enguany impartiré diversos cursos 2019-2020 a l’Escola d’Humanitats Artkhé. 

tumba valle de los reyes
Tomba de la Vall dels Reis (Fotografia de Toni Espadas)

Continuar leyendo «Cursos 2019-2020 a Artkhé i «la coca del Xavi»»