Cursos Trimestrals

Curs “Dones de l’antic Egipte. De les tasques domèstiques al tron de faraó”

Tothom mínimament interessat/da per l’antic Egipte coneix el nom de Nefertiti, encara que només sigui pel famós bust conservat a Berlín. Potser amb una mica més de memòria també recordarem el nom de Nefertari, una de les esposes de Ramsés II, el Gran. I ja anant una mica més a fons, i havent llegit una mica la immensa bibliografia sobre Egipte, recordarem el nom de Hatxepsut, la dona faraó de la Dianstia XVIII… Però aquests noms d’esposes reials i fins i tot de faraons dones són una anècdota en la història mil·lenària de l’antic Egipte. Quina era la condició social, econòmica i personal de les dones en aquest món? El cas de Hatxepsut és només una excepció o n’hi va haver més, de faraons dones?

Tinc el plaer de comunicar que impartiré aquest monogràfic sobre la Dona a l’antic Egipte a la Galeria d’Art Súbex de Barcelona. El curs es divideix en 8 sessions i tocarem  aspectes que aniran des de l’estudi iconogràfic del gènere femení, al rol de la dona de l’esfera privada (la gran anònima de la Història) fins aquelles que aconseguiren el poder de facto i governaren el país del Nil com autèntics faraons.

LlocGaleria d’Art Súbex de Barcelona

Carrer Mallorca, 253 (entre Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia)
08008 BARCELONA

Tel. 93 215 81 87

Dies: dimecres 10, 17, 24, 31 d’octubre, 7, 14, 21 i 28 de novembre.

Horari: de 18.30 a 20h.

Subex Logo

**********

Curs “Introducció als Jeroglífics” 

T’intriga l’escriptura jeroglífica? Aquest és un curs breu dirigit a la persona inquieta, amb set de coneixement, que vol introduir-se en la llengua egípcia i l’escriptura jeroglífica, i que desitja llegir algunes de les inscripcions que apareixen constantment en l’art i l’arquitectura egípcia.

 • Horari: els dilluns de 10:00h – 11:30h. Comencem el 15 d’octubre i acabem el 26 de novembre.
 • Professor: Irene Cordón i Solà-Sagalés

Ramsés II el Gran

**************

Curs “El Pas del Mite al Logos”

La cultura occidental és, en part, hereva d’una gran conquesta de l’esperit grec. En aquest Xic podrem observar el pas d’una societat genuïnament mítica, Egipte, a una societat, la grega, que farà ús de la raó filosòfica i científica per enfrontar-se i provar de resoldre els misteris de la realitat.

 • Dates: Dilluns
  • 10/10: Egipte: societat i cultura mítiques
  • 17/10: Els mites de l’antic Egipte
  • 24/10: Grècia: el pas del mite al lógos
  • 31/10: Els primers filòsofs: a la recerca de l’arkhé
 • Horari: de 19:00h – 20:30h
 • Professors: Irene Cordón i Solà-Sagalés i Marc Pepiol Martí

Gràcies per interessar-te’n