Dones de l’Antic Egipte

Tothom mínimament interessat/da per l’antic Egipte coneix el nom de Nefertiti, encara que només sigui pel famós bust conservat a Berlín. Potser amb una mica més de memòria també recordarem el nom de Nefertari, una de les esposes de Ramsés II, el Gran. I ja anant una mica més a fons, i havent llegit una mica la immensa bibliografia sobre Egipte, recordarem el nom de Hatxepsut, la dona faraó de la Dinastia XVIII. Però aquests noms d’esposes reials i fins i tot de dones que arribaren a ser rei són una anècdota en la història mil·lenària de l’antic Egipte. Quina era la condició social, econòmica i personal de les dones en aquest món? El cas de Hatxepsut és només una excepció o n’hi va haver més, de dones faraons?

El dimecres dia 3 d’octubre impartiré una xerrada tocant aquest tema a la Galeria d’Art Subex  (carrer Mallorca 253, Barcelona -entre Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia). És una xerrada on plantejo els estudis de gènere enfocats a la civilització faraònica i que porta per títol «Ser dona a l’antic Egipte» que dura una hora (de 18,30 a 19.30h), que està oberta a tothom, totalment gratuïta i que no cal ni fer reserva. 

I a partir del dimecres 10 d’octubre i fins el dimecres 28 de novembre, començaré a impartir tot un Curs i al mateix espai, que portarà per títol «Dones de l’antic Egipte: de les tasques domèstiques al tron de faraó«

El curs es dividirà en 8 sessions i tocarem  aspectes que aniran des de l’estudi iconogràfic del gènere femení, al rol de la dona de l’esfera privada (la gran anònima de la Història) fins aquelles que aconseguiren el poder de facto i governaren el país del Nil com autèntics faraons.

LlocGaleria d’Art Súbex de Barcelona

Carrer Mallorca, 253 (entre Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia)
08008 BARCELONA

Tel. 93 215 81 87

Dies: dimecres 10, 17, 24, 31 d’octubre, 7, 14, 21 i 28 de novembre.

Horari: de 18.30 a 20h.

Per a més informació i matrícula, clica aquí.

Dona antic Egipte
Bust dona egípcia

3 respuestas a «Dones de l’Antic Egipte»

  1. Irene. me encantaria poder assistir-hi, però aquest dimecres ja comencem al Centre Borja. Per tant els dimecres per a mi són impossibles.
    Segur que els que hi vagin gaudiran de les teves explicacions.

  2. Muchísimas gracias por tu defensa a ultranza y reivindicación de las donas ( no solo en el antiguo Egipto)..
    A sido una encantadora clase magistral.
    Graciasssssss

    El Nilo azul de Alan Moorehead.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.