Efemèrida: 10 de juny de 323 aC

Tal dia com avui, 10 de juny però de l’any 323 aC, moria Alexandre el Gran a Babilònia a l’edat de 32 anys. Un personatge tan conegut que, «casi» no cal ni presentar-lo; i és que Alexandre és un dels grans-grans personatges de la Història.

Valent, intel.ligent, agosarat, intrèpit, aventurer, soldat, Rei… dius el nom d’Alexandre i no deixa mai indiferent. Sempre hi veus reaccions; i costumen a ser d’admiració. Que si la Batalla del Gàrnic, que si la d’Issos que si Gaugamela!

Alexander and Bucephalus - Battle of Issus mosaic - Museo Archeologico Nazionale - Naples BW.jpg

Un bon dia, un militar macedoni, amb un exèrcit relativament petit, es llança a la conquesta de l’imperi més gran que hi havia hagut fins aleshores, si més no en aquella zona (Europa i el Pròxim Orient). Ai Darius, Darius, Darius (III)… Alexandre es va convertir en el teu mal son!!

Personatge admirat i que pràctimanet no necessitaria presentació tret de quan comences a «rascar» i veus que la gran majoria de la gent tampoc sap massa bé el què va fer i deixar de fer. Però el seu nom continua sent sinònim de «grandesa«.

Què ho fa que hi hagi tants i tants pares i mares que posen al seu fill el nom d’Alexandre (Àlex, per abreviar) sense saber gairebé res del general macedoni?

3 respuestas a «Efemèrida: 10 de juny de 323 aC»

  1. Uno de los grandes de la historia ,aunque yo diría Que la guerra no lo hace a uno más grandioso, Es uno de los personajes más recordados ,creó uno de los imperios más extensos ..y su tumba por encontrar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.