«El braçalet de Nefertiti» a Catalunya Ràdio

Ara fa uns mesos vaig publicar una entrada a aquest blog que portava per títol «Ja sóc Anaconda» (si vols llegir-la, clica en el següent enllaç:: Ja sóc «Anaconda» ). Allà explicava que hi ha un programa que s’emet a Catalunya Ràdio que es diu «Els grans viatgers de la Gran Anaconda» que dirigeix i presenta el periodista català Toni Arbonès. A principis d’aquest 2019 vaig quedar amb Toni Arbonès a un bar del costat de Catalunya Ràdio i ens vam prendre un cafè que va durar casi 2 hores.  I allà és on va sorgir la idea d’obrir una nova secció al programa, que portaria per títol «El braçalet de Nefertiti«,  i que es tractaria de fer un viatge però al passat per parlar d’Història Antiga. És per això que es va afegir el subtítol d’ «un viatge al passat, per descobrir antigues civilitzacions«. 

Desayune con nefertiti

Amb en Toni Arbonès vam acordar de dedicar els primers programes a el Nil, el pare de tots els rius, començant per les Fonts del Nil Blau. Això ens portava a parlar del jesuïta espanyol Pedro Paez (també li he dedicat una entrada en aquest blog que si vols llegir només has de clicar aquí), d’Etiòpia i de la Reina de Saba i el Rei Salomó.

A continuació us transcric la presentació que s’ha fet del programa:

L’obsessió per descobrir les fonts del Nil ve de lluny, es remunta, es creu, al temps dels faraons. Ptolomeu II ja estava d’obsedit per aquesta idea, que uns quants mil·lennis després es va expandir per algunes generacions d’exploradors i d’aventurers europeus. El Nil Blau, un dels dos afluents principals del gran riu, no va ser menys. La cursa dels occidentals per trobar-ne el naixement la va guanyar el jesuïta espanyol Pedro Páez, si bé va ser l’escocès James Bruce qui se’n va endur els llorers de la glòria. Sigui com sigui, vora el Nil, i el Nil Blau en concret, és on va començar tot… o gairebé tot. Les aigües sacralitzades van veure néixer, créixer i desaparèixer civilitzacions que es van estendre mil·lennis en el temps, fins a quedar enterrades per la terra o per la sorra dels deserts. «El braçalet de Nefertiti» proposa un viatge al passat per descobrir què se’n va fer d’aquelles antigues civilitzacions. Amb Irene Cordón, doctora en arqueologia i història antiga.

Us enllaço el Podcast per si voleu escoltar el programa:

http://https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/els-viatgers-de-la-gran-anaconda/el-bracalet-de-nefertiti-un-viatge-al-passat-per-descobrir-antigues-civilitzacions/audio/1045675/

M’ha fet una il·lusió tremenda haver pogut gravar aquest programa amb aquesta Gran Gran Anaconda que és en Toni Arbonès.  Tan de bo la nova secció tingui èxit i aquest sigui, tan sols, el primer d’una llarga temporada de «El braçalet de Nefertiti«.

 

 

11 respuestas a ««El braçalet de Nefertiti» a Catalunya Ràdio»

 1. Molt interessant, et deixa amb ganes de sentir-ne més. Encara recordo quan vas explicar a classe la trobada entre Salomó i la Reina de Saba!!
  Felicitats, ja ets tota una Anaconda!!

  1. Hahaha, és que aquella trobada va ser mítica! I no hi ha res com escenificar-la tot donant una xerrada :). No t’han vingut més ganes d’anar cap a Etiòpia?

 2. Quin plaer escoltar-te.
  M’ha transportat als viatges que amb tu he fet al Nil, en especial tres moments, per mi inesborrables i emocionants:
  – veure la Lucy (per dues vegades….)
  – les fonts del Nil Blau
  – i la unió del Nil Blau amb el Blanc a Karthoum.

  Els he reviscut com si fos allà. Gràcies.

  1. Ton, és ben cert que aquests tres moments que has escollit són ben especials. Tens raó: aquest «Braçalet de la Nefertiti» era rememorar aquests viatges! 🙂

 3. Irene, gràcies per recordar el programa que segur tindrà èxit. .Hi estaré més en compte per poder escoltar-ho.

 4. Ostres!!!!! no lo he pogut escoltar, avisa quand sigui posible sentir-ho, i a més a més faré difusió, ja que tal com ho fas agrada a tot tipo de pùblic.

  1. Hola Fina!
   El programa ja es pot escoltar. Al final de l’escrit he posat l’enllaç per a que només hagis de clicar a sobre 🙂
   Merci per fer-ne difusió!
   Una abraçada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.