«En guàrdia!» (Catalunya Ràdio): Hatxepsut

En guàrdia!

Per escoltar l’àudio del programa només has de clicar al següent enllaç:

Hatxepsut, de Reina a Faraó d’Egipte.

Des de fa anys que sóc una gran fan del programa radiofònic «En guàrdia!«. En guàrdia! és un programa de Catalunya Ràdio (s’emet diumenges de 15 a 16h, l’hora de «l’arròs o la migdiada», ja ho sé) dirigit i presentat pel periodista català Enric Calpena. Repassa, amb un convidat, temes relacionats amb la Història de Catalunya o la Universal. Els seus historiadors col·laboradors habituals han estat Oriol Junqueras i Josep Maria Solé i Sabaté (un autèntic crack i especialista en la Guerra Civil espanyola).

Enric Calpena en el programa de Catalunya Ràdio EN guàrdia!

Aquesta vegada la convidada vaig ser jo. Lequip d’En guàrdia! que tant he seguit, escoltat i admirat, em van dir que em passés per Catalunya Ràdio per parlar de la dona faraó Hatxepsut.  Us he de dir que m’ho vaig passar pipa! Però que, com ja m’havien avisat, no vam parlar ni d’una quarta part del que pensava que parlaríem. Una hora de programa passa volant!! I més amb aquests dos grans monstres de la comunicació. Saben de tot! Homes savis.

També us he de dir que no vaig arribar a l’estudi de gravació sense haver fet abans «els deures«. Darrera un programa de ràdio hi ha moltes hores i persones que no es veuen. En Josep Maria Bunyol, per exemple, és un dels guionistes del programa que em va trucar el mes de juliol per traçar plegats una línia de conducció. En Josep Maria Bunyol, a més, és qui escriu tres guions per a ser dramatitzats; es tracta d’un breu diàleg (sovint imaginari però que hauria pogut existir perfectament) entre dos actors que figuren ser alguns personatges històrics. Aquesta vegada, en Josep Maria farà que hi hagi un diàleg entre divinitats (oi que és original?).

El programa es va emetre el diumenge dia 22 de setembre 

La presentació del programa és la següent:

Enric Calpena sempre et fa estar «En guàrdia!». Trobadors medievals, les figures del crac del 29, passant per Cleòpatra o Ovidi Montllor. Tots tenen cabuda al programa de divulgació històrica dels episodis clau de la història. Un programa guardonat amb el Premi Ràdio Associació i el Premi Òmnium Cultural.