Entre rius, llacs i muntanyes; «injera», «tibs» i babuïns.

Sou varis i vàries els que m’heu preguntat com ha anat el darrer viatge que hem fet per Etiòpia. Així que em proposo escriure’n quatre ratlles que he volgut titular: «Entre rius, llacs i muntanyes; injera, tibs i babuïns«.

Ha estat un viatge molt intens!! Els expedicionaris venien majoritàriament de Terrassa (aquests egarencs han demostrat ser uns autèntics viatgers!) però també de Sant Cugat i de Barcelona. Ens ha passat de tot: des de quedar-nos amb el cotxe «encallats» a la carretera que ens duia cap a Lalibela per causa de les fortes pluges; a dormir amb bosses d’aigua calenta a Simien  Mountains; a passar una calor sufocant tot navegant pel Riu Omo. Hem vist monjos, dones carregant feixos enormes de llenya, criatures (moltes, moltes criatures!), ovelles, vaques i babuïns de dues espècies diferents.  Hem fet excursions i també hores de carretera. Hem navegat per rius i llacs.  Hem caminat entre la boira i sota l’amenaçador sol d’agost. Cocodrils, dic-dic (l’antílop més petit de tots) i els gelades (babuí endèmic) el cor ens han robat. Hem menjat picant, injera, tibs i espaguetis. Ens hem emocionat davant les Fonts del Nil Blau!!  Hem fet d’infermers i de veterinaris. Hem tret molt fang de les nostres trekking. Els ossets «Haribos» i els fruits secs a l’autocar ens han semblat un aperitiu exquisit! Hem visitat moltes esglésies, diverses ètnies i ens han picat mosquits, puces i hem vist larves de la «mosca africana». Hem participat en dues cerimònies del cafè.  Hem dansat vora del foc amb els Dorze i dins l’autocar hem cantat diferents himnes. Hem sacrificat i sopat una cabra amb els Hamer sota un dels cels més estrellats i bonics que he vist mai. Hem posat mocadors amarats d’aigua freda sobre el front d’una dona amb malària. La Vall del Rift ens ha enamorat. Hem comprat cafè, anells, penjolls, arracades, teles de lli, encens, gallines de fang, sistres, creus de plata i fusta, llibres religiosos i «crispeterus» (i això que jo insistia a dir que no hi havia res per comprar). Ens hem pentinat com les dones tigray. I la Lucy (la nostra besàvia) ens ha beneït i l’hem tinguda present durant tota l’expedició.

Em deixo moltes coses per dir i per explicar. Però com diu el lema d’un anunci de publicitat… «que no t’ho expliquin i viu l’experiència«.

Rift Valley Expeditions august 2018

 

5 respuestas a «Entre rius, llacs i muntanyes; «injera», «tibs» i babuïns.»

  1. Hola Irene, sembla un viatge molt interessant, amb tantes coses per veure i tantes experiències per viure. Veure les Fonts del Nil Blau és una prioritat per a mi. Algun dia em tindràs entre el grup de viatgers.

  2. Segur que és un viatge molt interessant i arrib ar a veure les Fonts del Nil Blau. Tu ens ho has explicat però l’important es poder viure l’experiencia. Et felicito!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *