Entrevista pel setmanari La República

Simpàtica, riallera i entusiasta de la seva feina, na Teresa Márquez espera davant la porta del Museu Egipci de Barcelona. I és que el setmanari La República ha volgut entrevistar-me.

La setmana passada vaig rebre un correu electrònic en aquesta mateixa web on escric. La periodista catalana se’m presentava dient que treballa en el setmanari La República i que li agradaria poder-me entrevistar arrel de «la meva dilatada experiència en el món de l’antic Egipte i el treball de divulgació que faig a través de xerrades i articles«. I ja d’entrada el seu missatge va fer que na Teresa em caigués bé.  Sempre, sempre, sempre he cregut que la divulgació és clau per impulsar la recerca. I veig que, d’entrada, valorava la meva feina. El que tocava avui era demostrar-li que a més a més, aquesta feina és la meva passió, un dels motors de la meva vida.

Havíem de buscar un espai per poder parlar tranquil·lament i també per a fer una fotografia pel setmanari i d’immediat vaig pensar en el meu estimat Museu Egipci de Barcelona. No és la primera vegada que un mitjà de comunicació m’entrevista ni que em fan la fotografia al Museu. Però és que és on s’ha de fer si el lector o lectora vol d’entrada saber de què carai anirà l’article amb tan sols un cop d’ull ràpid a la fotografia.  No ho creieu?

La xerrada ha estat distesa i hem aprofundit en diversos temes.  El per què atrau tant la cultura de l’antic Egipte, el misteri que envolta aquesta civilització, de com s’han de trencar alguns mites envers alguns personatges i un llarg etcètera. Sóc feliç de saber que aquest tipus de temes interessen i que tenen cabuda en un setmanari. Darrerament, només sento notícies sobre política o que fan referència a la Lliga de Futbol… i quan veus periodistes que com na Teresa abasten un camp tan ampli d’informació em sento feliç.

Jo, d’entrada, si veiés publicada una entrevista encapçalada amb una fotografia d’una dona que apareix envoltada de mòmies i sarcòfags ja em faria gràcia llegir-la.

A vosaltres també?

12 respuesta a “Entrevista pel setmanari La República”

    1. Esther, aquest cop no he parlat de mosques (hahahahahahaha). Però hem estat 2 hores i mitja parlant 🙂

  1. D’acord amb tu en que la divulgació és clau i necessaria.
    Ja ens informaràs a classe de quan surt publicada!
    Sempre endavant!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *