Exposició «Faraó. Rei d’Egipte» a CaixaFòrum

Des d’avui, dia 8 de juny i fins el 16 de setembre tindrem l’exposició de «Faraó. Rei d’Egipte» a CaixaFòrum a Barcelona.

I ahir vespre vaig tenir el plaer d’assistir a la inauguració de l’exposició, ja que he assessorat en alguns dels seus continguts. Ha estat una experiència molt enriquidora i molt maca. Un treball d’aquells que et fa gaudir i que es va començar des de fa ja mesos. Són d’aquelles feines que quan veus el resultat t’alegres de les hores invertides. Concretament, he realitzat els continguts de l’interactiu (veureu que hi ha una pantalla tàctil amb la que podreu llegir sobre el regnat d’alguns faraons, aprendre quatre coses sobre l’escriptura jeroglífica i fins i tot escriure el vostre nom en jeroglífics egipcis), el quadre de «Cronologia comparada» de l’inici de l’exposició (ha quedat preciós, brutal!)  i la revisió dels texts de les cartel·les i texts de Sala. M’ha encantat.

La mostra està formada per 162 peces procedents del prestigiós fons del British Museum de Londres.  Hi veureu des de monumentals estàtues, relleus de pedra bellament tallada i joies d’or brillant fins als objectes més inusuals, com incrustacions de colors utilitzades per decorar el palau del faraó, cartes diplomàtiques inscrites en tauletes de fang, imatges de governants perses, grecs i romans que van actuar com a faraons i un llarg etcètera.

De debò que us la recomano i molt!

Faraó, Rei d'Egipte
Amb el Quadre de Cronologia Comparada que he realitzat per a l’exposició al fons (fotografia de Jaume Vivó)
Faraó. Rei d'Egipte
Amb l’equip de CaixaFòrum i els comissaris del British Museum. Amb ells, tot és possible!

Faraó Rei d'Egipte
Amenhotep III (Exposició «Faraó. Rei d’Egipte» CaixaFòrum BCN)

 

 

20 respuestas a «Exposició «Faraó. Rei d’Egipte» a CaixaFòrum»

  1. Jaume, em va fer una il·lusió «tremenda» trobar-nos ahir vespre. I estic totalment d’acord amb tu: una vetllada inoblidable! Que no haguem d’esperar una altra inauguració d’exposició per a retrobar-nos :). Un altre petonàs per a tu i la Montse!!

  1. Isabel, amb Artkhé ja faig una visita amb la classe d’Egiptologia i els del curs de Roma. El «problema» és que llavors jo ja marxo fora i fins a mitjans d’agost poc em estaré per aquí… si aguanteu fins llavors, estaré encantada 🙂 Un beso enormeeee!

  1. Carlos, a Tarragona no hi anirà pas. Estarà a Barcelona fins el 16 de setembre i després viatjarà cap a Madrid. 🙁

 1. Irene, quan he rebut per part de Caixa Forum que hi havia aquesta exposició sobre Egipte de seguida vaig pensar que tu hi eres present en l’exposició. Penso anar a veure-la!!

  1. Hahahaahah qué malo eres Alberto! Ni uno ni la otra. Peeero: tengo ya programado un «Desayune con Khasekhemuy» con el Museo (28 de octubre) y en la expo hay un anillo de Tauseret (una mujer que aun te he hablado pero que fue también una «guerrera»).

 2. Irene, aprofitaré a primers d’agost que serem a Barcelona per visitar-la amb calma menorquina.
  Estic segura que has fet una gran feina.

 3. Iremos juntas con la clase de los jueves pero no resisto la tentación de ir antes con el pequeño Ramses y màs veces . Es un imán .

 4. Irene fes-me cinc cèntims d’això, no en sabia res !!!
  «Desayune con Khasekhemuy” con el Museo (28 de octubre)» .

  M’agradaria que ens mantinguessis al corrent de totes les teves activitats
  Un petonàs…

  1. Hola Amadeu!
   «Desayune con Khasekhemuy» és una conferència, amb esmorzar inclòs, que donaré el diumenge 28 d’octubre a l’Hotel Astoria, organitzat pel Museu Egipci de Barcelona. De fet, ja he penjar totes les xerrades que donaré a la tardor. Ho pots consultar a les pestanyes de «Cursos» i a la de «Conferències». Espero que les propostes que us faig us agradin. Una abraçada!

 5. No ens la deixarem perdre per res del món.
  Aquest any toca anar amb el Nil. Que comenci a meravellar-se amb tot aquest món!
  Continua amb el blog que és molt interessant!
  Una abraçada ben forta!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *