Festival de Tarraco Viva (Les coses bones s’han de compartir amb els Amics)

Però que bé que m’ho vaig passar al Festival de Tarraco Viva!! Enguany l’edició ha sigut molt especial i és que cada vegada hi fan més activitats i se superen. Val a dir que l’organització és impecable. Passejar-se pel Camp de Mart,  per les Muralles de la ciutat, veure els centurions pel carrer, gaudir amb els monòlegs d’aquella gent tan professional, els tallers, les recreacions històriques… i els gladiadors a l’amfiteatre romà.

Aquests tarragonins són la pera!! La que van liar! Aconsegueixen que per l’espai de 16 dies tota Tarragona recreïn el passat. I no sabria dir-vos amb quins dels espectacles quedar-me, perquè no puc triar. Ho recreen absolutament tot aquests tarragonins: des d’una desfilada de centurions a com deuria ser una «Nit pels carreres de Roma» amb tavernes, «borratxus» i prostitutes. I ja no us dic res de les conferències i debats que s’hi fan al voltant de la Història de Roma, Grècia i Egipte perquè hi he participat i seria «lleig» dir-vos que és fantàstic i amb un rigor històric impecable.

Però he arribat a la conclusió que el que realment m’atrapa d’aquest Festival és la seva gent. En Julio és un dels  historiadors més apassionats que he conegut mai i té un sentit de l’humor tan fi que només veure-li la mirada de llest ja em peto de riure perquè sé que quan obri la boca alguna de grossa dirà. En Rafel sempre, sempre, sempre em sorprèn amb la seva manera de pensar i de veure la vida, i aquest cop ens va engrescar a molts i a moltes amb una sobretaula parlant del llibre Sàpiens. Una breu història de la Humanitat de Yuval Noah Harari fantàstica, espectacular. L’Imma i jo compartim amb Rafel el 100% l’entusiasme per aquest autor. També hi ha l’altra Rafa i en Manel (autor de la fotografies que adjunto) que amb la seva amabilitat i simpatia ens ha fet gaudir dels Gladiadors com mai! I no m’oblido dels bessons Magí i Enric Seritjol: un és el Director de Tarraco Viva i l’altre el recreador de bona part del Festival. Sense ells no seria possible TarracoViva. Però el que atrapa més d’aquest parell de germans és la seva personalitat. Entusiastes, riallers i amants de «la feina ben feta».  I, a més d’aquest excel·lent equip de professionals, sense la companyia de l’Imma, en Pep, la Mon i en Toni (que van ser uns «extres» de primera en l’espectacle de Veïns de Roma») que m’ho van fer passar tan bé, evidentment no hauria gaudit tant a Tarragona ni hauria estat el mateix. I és que, com sovint dic, les coses bones sempre sempre sempre s’han de compartir amb els Amics. 

tarraco viva m+omia
Amb part de l’equip de Tàrraco Viva (Fotografia de Manel Granell) D’esquerra a dreta: Rafa, Enric, Irene, Magí i Julio.

espectacle Mòmia tarracoviva

Anubis Tparraco Viva
Ballant amb Anubis (Fotografia de Manel Granell)

9 respuestas a «Festival de Tarraco Viva (Les coses bones s’han de compartir amb els Amics)»

    1. Si Irene el que enganxa es com viu la gent els esdeveniments. Jo em vaig enganxar a Tarraco l’any 97 com assistent al congrès internacional d’arqueologia clàssica i va ser fantàstic!!!!

    2. Sí!! L’any vinent et vull de figurant, Carita!!
      Aprofito per agrair-te que vinguessis a escoltar el Debat i la conferència de «Reines Guerreres». Muaks!!!

  1. Em va encantar TarracoViva i com dius compartir-ho amb vosaltres. Quina fantàstica experiència pel calaix dels bons records. Grans professionals i millors persones el fan possible. Gràcies Irene per acostar-me a aquest festival… Ja no fallarem cap any!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *