Figura egípcia al prestatge dels llibres

Tinc un amic que diu que aquesta figura és terrible, una «horterada» 🙂

I a mi m’encanta. La meva mare sempre diu que «per gustos, colors».  El pensament únic no és bo enlloc. La tinc al prestatge dels llibres d’Egiptologia i cada vegada que la miro em porta a Dra Abu el-Naga, a la ribera oest del Nil (Luxor) que és on la vaig adquirir. Potser sí que és una mica «quitx» però m’agrada el color groc de la pell d’aquesta dona; m’agrada veure l’ureus al front (majestuosa cobra desafiant, sense marge de dubte la reina de les serps). De fet, aquesta figura no és la rèplica de cap existent. És tan sols un record (souvenir?) adquirit en una de les escapades al país del Nil.

Bust egipci

Quan ve gent a casa, em pregunten que «qui és?» i m’ho passo pipa dient que podria ser una reina misteriosa, o una deessa, o una versió lliure de Hatxepsut… Però no; no és ningú. O simplement, és la figura egípcia que tinc al prestatge dels llibres.

6 respuestas a «Figura egípcia al prestatge dels llibres»

  1. Qualsevol objecte no sols ens parla del què representa, sinó que també comporta el record d’un moment. Diuen que recordar (com diu la cancó) és tornar a viure.

    1. És això mateix, Amadeu! El cas d’aquesta figura és tota la Història i el record que hi ha darrera 🙂 Merci per fer-ho tan aclaridor

  2. A mí m’agrada tambe , cada cop anem un viatge alguna cosa comprem.. a mí m’ha sorpres un quadre em va comprar el meu pare niño te res d’historic i com a vidrers que son tenim un gravat a la porta menjador amb les noms de Nuri i meu

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.