De com es va descobrir el Cafè

El cafè és originari de la regió de Kaffa (Etiòpia) i creix de forma salvatge rodejat de Naturalesa. Segons la tradició, les propietats del cafè foren descobertes cap a l’any 450 de la nostra era, quan un pastor que es deia Kaldis i que era de la regió de Kaffa observà que les cabres del seu ramat es posaven nervioses i intranquil·les si menjaven el fruit vermell d’aquella planta.

El pobre pastor es pensava que les cabres estaven posseïdes pel dimoni i decidí informar als monjos d’un Monestir proper. Aquells homes intuïren sàviament que tal canvi en la conducta de les cabres es deuria probablement a la ingesta d’alguna planta i decidiren tastar aquell fruit. No els hi agradà gens i el llençaren a les brases del foc.  Però l’aroma que va despendre els grans de cafè torrats al foc els hi agradà (i molt!) i els monjos decidiren llavors prendre’s aquell fruit torrat de forma infusionada. La troballa fou ben acollida i molt celebrada: la beguda tenia unes propietats extraordinàries que permetien als monjos estar desperts durant les hores d’oració nocturna!!

D’altra banda, convé anotar que etimològicament, sembla obvi que l’origen de la paraula «cafè» (café en castellà, coffee en anglès, café en francès, kaffee en alemany, caffé en italià, kafe en hebreu, etc.) provingui del nom de la regió on es descobrí: Kaffa. Però és curiós que, en canvi, els etíops el coneixen per «Bunna«.

Prenem una tassa de «bunna»?

9 respuestas a «De com es va descobrir el Cafè»

 1. És ben curiós que moltes de les troballes de la humanitat siguin fruit del atzar…
  Gràcies per donar-me a coneixer una més d’elles.

 2. Aquesta explicació de l’origen del cafè ens l’havies explicat a classe i avui ho he entès millor.
  Avui que he sortit ja m’he comprat el CUESTION DE PIEL del National Geografic, on a la pàgina 90 comença el teu article i que penso llegir amb molta atenció.
  Gràcies Irene

  1. Paquita, espero que l’article que he escrit al National Geographic t’agradi! I síiiii: a classe us vaig explicar la Història de l’Origen del cafè! 🙂

  1. Jajajajaajaja, yo también soy muy cafetera (ya llevo 2 tazas de bunna) pero intento nunca pasar de 3. Qué crack!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *