Conferència «Les Joies de la Reina Ahhotep»

Us comunico que el proper dijous dia 26 d’abril i a les 18,30h, i en motiu de l’article que la revista National Geographic m’ha publicat aquest mes,  impartiré una conferència sobre «Les Joies de la Reina Ahhotep» a la Subex Galeria d’Art (c/ Mallorca 253, entre Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia). L’acte és gratuït i hi esteu tots i totes convidats!! (No cal fer reserva prèvia).

Vindràs?

Breu resum: L’any 1859 l’arqueòleg francès A. Mariette localitzava a Dra Abu el-Naga (a Tebes-oest) la suposadament tomba de la reina Ahhotep. En el seu interior es va trobar un magnífic aixovar funerari ple d’objectes i peces de joieria, cridant especialment l’atenció una cadena amb tres penjolls amb la forma de mosques d’or, insígnia amb la qual els antics egipcis condecoraven el valor durant la batalla. Tot indica, que Ahhotep va aconseguir el reconeixement al seu valor com a cap militar, la major condecoració militar mai donada a l’Antic Egipte.

Si vols conèixer la història sencera d’aquestes joies i el perible que han patit, llegeix l’article que he publicat al National Geographic i vine a la Súbex Galeria d’Art. 

Per cert! Jo tinc una de les mosques de la reina egípcia Ahhotep (Dinastia XVII, c. 1570 a.C.) i la portaré posada el dia de la conferència. És una rèplica, és clar. I la tinc en plata (les originals són d’or). Sovint diem que es tracta d’una «condecoració militar»; però m’estimo més dir que aquesta és la mosca del coratge, la força, el valor, la lluita, l’enteresa.

Vols una d’aquestes mosques? escriu-me (irene-cordon@irenecordon.com) i et diré on comprar-la. És el regal (i autoregal) perfecte per aquells i aquelles que teniu certa sensibilitat i voleu lluir «una joia amb Història«.

 

2 respuesta a “Conferència «Les Joies de la Reina Ahhotep»”

    1. Esther, les «mosques» prenen forma de penjoll (gran, petit, de plata, d’or), d’agulla, d’arracades, d’anell… si et sembla bé, i ja que hi ha més get que m’ho esteu demanant, us passaré fotografia del catàleg amb els preus. Crearem tendència!! 🙂

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *