Les tombes d’Ita i Khnumet a Dashur (Egipte)

Ja està als quioscs el número de gener de la revista HISTORIA NATIONAL GEOGRAPHIC (número 169). Hi trobareu el meu article «Sensación en Dashur: el ajuar de la princesa Khnumet«, on explico com Jacques de Morgan -un dels personatges més fascinants de l’arqueologia del segle XIX- descobrí l’any 1895 les tombes intactes de les princeses Ita i Khnumet, a la necròpolis de Dashur (Egipte).

Totes les peces de joieria trobades dins dels sepulcres d’Ita i Khnumet són un magnífic exemple de l’alt grau de refinament i perfecció de l’orfebreria que s’aconseguí a l’antic Egipte de finals del Regne Mitjà (c. 1800 a.C.).

 

Article de Morgan i Dashur
Revista Historia NG 169 gener 2018

 

8 respuestas a «Les tombes d’Ita i Khnumet a Dashur (Egipte)»

  1. Ya me diréis si os gusta! El artículo es interesante y toca de muy cerca a dos mujeres de la realeza! 😉

    1. Alberto y Nuri, me alegra muchísimo saber que os ha gustado. En Marzo aparecerá publicado en la misma revista un reportaje que ya veréis que interesante es! O así lo espero… ya me daréis de nuevo vuestra opinión, por favor.

 1. Bon article detalla el lloc i forma que estaven les tombes, precisió d’ explicació; per altra banda magnifiques joies, boniques, bellament treballades amb el metall i la pedreria, ¡quins treballs amb les eines que tenien!, observo el detalls de las peces, i veig que els dos braçalets tenen cada un el cap d’ una lleona, ( com tal o com deessa?, o las dues coses per allò de la dualitat)?.

  1. Hola Ferran,
   Perdona que no hagi contestat fins ara; vaig tornar ahir d’Egipte 😉
   Comparteixo amb tu la fascinació d’aquestes peces de joieria… precisament al Museu del Caire, vaig estar-me una estona ben llarga a la sala de les joies… són una meravella, d’una precisió extraordinària.
   El cap de lleona? no sé si et refereixes al collar amb els extrems acabats amb cap de falcó. En tot cas, la dualitat sempre és present en l’art egipci i sobretot la «simetria». Ordre absolut!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *