Músiques a l’antiguitat

Em plau comunicar-vos que he fet la revisió final dels texts «egipcis» i «mesopotàmics» de l’exposició temporal que s’està fent aquest dies (i fins el 6 de maig) a CaixaFòrum Barcelona  i que porta per títol «Músiques a l’antiguitat«.

Ha estat molt interessant. Em preguntaven, per exemple, com traduiria «sonall / sonajero» (aquell instrument que les sacerdotesses de la deessa Hathor tocaven). I jo corregia i proposava posar «sistre«. En el text s’havien de fer aquest tipus de revisió, a més de transcriure correctament al català i al castellà els topònims i els noms propis.

Han portat diverses peces del  Musée du Louvre i el Musée du Louvre-Lens per poder-nos endinsar en el món de la música de les antigues civilitzacions de Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma Clàssica.

Aquests de CaixaFòrum fan les coses molt ben fets.

Cartell exposició CaixaFòrum
https://caixaforum.es/ca/barcelona/fichaexposicion?entryId=256794

I ja que sou varis els que m’heu preguntat: us informo, que des de l’Escola d’Humanitats d’Artkhé  donaré conjuntament amb en Marc Pepiol, Doctor en Filosofia i pianista, un curs breu de cinc sessions sobre «Músiques a l’antiguitat» i la primera sessió consistirà precisament en la visita guiada a l’Exposició de CaixaFòrum per part de tots dos. Si només estàs interessat o interessada amb la visita guiada, també es pot fer.

Si vols més informació, clicka aquí.

 

4 respuestas a «Músiques a l’antiguitat»

  1. Irene, me n’alegro que reconeguin la teva vàlua i participis en el curs «MÚSIQUES EN L’ANTIGUITAT».
    Sempre recordo la teva passió i el teu saber en el que ens has explicat .

  2. Vaig estar amb JL el disapte. Una exposició extraordinaria.
    Amb la teva participación, impecable i molt, molt interesant.

    1. Carita, la meva Musa. Quan vens a les conferències t’agafo «de punt de mira»; no té res a veure donar una xerrada davant de gent que coneixes a gent que consideres ja de la família 🙂

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.