No he deixat mai de buscar l’Oasi de Zerzura

Intento no perdre mai la il·lusió. Poso passió pels viatges i les cultures antigues. Veig un capitell de columna i m’emociono.  Veig la sorra del desert i una guspira d’electricitat o de no-se-què em recorre l’espinada. No puc evitar de pensar tot el què hi ha darrera. Veig un ximpanzé i sé que és el meu cosí-germà; i llavors somric. Veig el Nil i tota jo tremolo.

Desert Bayuda Desert Sudan
Esquelet de camell al mig del desert (Sudan)

Durant molts anys, es va dir que l’Oasi o la ciutat mítica de Zerzura es localitzava al desert oest del Nil, a Egipte o Líbia. Escrits que daten del segle XIII ja contemplen l’existència d’una ciutat que era blanca com un colom i a la qual se la coneixia també amb el nom de «l’Oasi de les petites Aus». Són varis els exploradors europeus de finals del s. XIX / principis del XX els que realitzaren expedicions a ple desert cercant Zerzura (a tall d’exemple, Ralph Bagnold o Ladislaus Almásy, l’autèntic «Paciente inglés«); però no varen tenir mai èxit en trobar-la. Hi ha però una cosa que no els hi va mancar mai: les ganes de cercar-la, la passió, la il·lusió i el gaudi de totes les altres coses que descobriren.

Jo no he deixat mai de buscar l’Oasi de Zerzura; la passió per l’antiguitat, per descobrir paratges exòtics o entorns geogràfics de bellesa salvatge incomparable són part del motor de la meva vida.

No el deixeu tampoc de cercar mai.

2 respuestas a «No he deixat mai de buscar l’Oasi de Zerzura»

  1. Fa poc mes d’un mes que vaig llegir el llibre de Laszlo Almasy. No vull perdre mai aquesta passió pels viatges i les cultures antigues.

  2. Pilar, som del mateix Club! No perdem mai aquesta il·lusió!

    Molt, molt, molt recomanable la lectura del llibre de Lásló Almásy, «Nadadores en el desierto»!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.