Estatueta de fusta exposada al Museu Egipci de Barcelona

La supèrbia capacitat artística i pictòrica de la civilització de l’antic Egipte es manifesta en l’elevada qualitat dels objectes que ens han arribat i són la prova irrefutable d’un altíssim nivell cultural.

Figurera de Fusta Museu Egipci de BCN
Figureta de fusta, c. 2150 aC (Museu Egipci de Barcelona)

I no em refereixo només a les piràmides de Guiza, als obeliscs o al gran temple de Karnak; sinó en la quantitat -i qualitat- de peces menudes, de finíssima factura, com la figura d’un noble representat dempeus de fusta que exposa el Museu Egipci de Barcelona en motiu de la recent exposició que ha inaugurat sota el nom de: Homes i Dones de l’antic Egipte.

Què l’heu vista? és de fusta policromada i representa un home egipci. Els trets facials apareixen molt ben definits (fins i tot es pot apreciar un subtil bigoti), el cabell rasurat i vesteix un faldellí curt. Els braços són articulats -com si d’una nina es tractés- i les mans es representen tancades en puny i perforats, on molt probablement hauria subjectat un bastó o un tipus de ceptre.

figureta de fusta. Home si Dones de l'antic Egipte

És una figura tan bonica, tan deliciosa, que no m’he pogut estar de voler compartir-la amb vosaltres. Fixem-nos amb els petits detalls; aquests també són importants.

I, sabeu què? Doncs que d’aquest tipus de figures el Museu Egipci de Barcelona n’exposa més, però sovint les passem per alt perquè ens eclipsen les joies, els sarcòfags o les mòmies que el Museu també custodia.

Qui trobi aquesta peça, si us plau, que m’ho faci saber. Em farà molta il·lusió!!

 

5 respuestas a «Estatueta de fusta exposada al Museu Egipci de Barcelona»

  1. En la inauguración se me paso .. queremos volver a ir con más calma y apreciarla correctamente .. me fijare a ver si la encuentro y te comentamos .. nos pareció una idea magnífica

  2. gràcies per fer-nos adonar dels detalls petits: tan sovint és en ells que s’hi troba la civilitat, el gust i el bon ofici

  3. Tens raó Irene. He anat algunes vegades al Museu Egipci de Barcelona i ens hem fitxat més en sarcòfags o en joies i menys en estatuetes,si que les he vistes però no m’hi he fitxat tant.
    Quan hi tornem m’hi fitxaré més. Gràcies per informar-nos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.