Plans per a l’estiu?

Amb el confinament ens hem hagut de «reinventar«. Hem deixat de fer coses però també n’estem fent de noves, oi? O, almenys, això és el que em passa a mi. I el confinament em fa pensar en el dia-a-dia (es fa difícil preveure res). Plans per a l’estiu? però… on carai serem?

Sunset, Poppy, Backlight, Flowers, Field, Summer

Amb el confinament he deixat d’anar a les Aules per impartir les meves classes, però no he deixat de donar-les! Sí que és cert que són molts els cursos que s’han anul·lat (els del Museu Egipci de Barcelona i totes les conferències programades per a les Aules d’Extensió Universitària són només un exemple). Però hi ha centres que han optat per seguir impartint les classes a través d’internet: vídeos gravats en youtube i enviats als alumnes o, fins i tot, algun «directe» (un youtube en directe -que ha quedat gravat- que ha permès d’una forma senzilla arribar a l’audiència en temps real).

I, per aquells i aquelles que m’heu preguntat, us dic que és així com vaig trampejant entre vídeos gravats, emissions de youtube en directe (amb torn de preguntes i tot al final de la xerrada, via xat) i algun article que vaig escrivint. No és pas fàcil, però és una solució (almenys a curt termini).

I aviat arribarà l’estiu. Aix l’estiu… l’estimat estiu amb els estimats viatges… viatges que molt probablement no es podran fer malgrat el meu optimisme (oi que sí, Isabel N., Maria Eloi, Toni O. i Javier B.?)

Sea, Sand, Coast, Beach, Seashells, Vacation, Nature

Així que hem de continuar reinventant-nos. Perquè malgrat tot el que estem vivint, és un bon moment per reflexionar. I espavilar. I reinventar-se. I lluitar. I sortir-se’n.  I, com que el confinament m’està obligant a buscar alternatives (Plans B, i Plans C, i PlansD… i tot el que calgui) passo cada dia una bona estona davant d’internet buscant «tutorials» per a que m’ajudin a fer classes on line. I aquí és, on he decidit, que aquest estiu donaré petits cursos a través de la meva web. I que aquest estiu ho posaré en pràctica amb «cursos monogràfics», de 4 sessions, on us passaré vídeos amb la classe gravada, dossiers, apunts… i obrirem un xat en hores convingudes (ja sigui via zoom, o altres plataformes que estic mirant) per a que hi hagi un feedback entre tots i totes, i a on es puguin resoldre els dubtes que sorgeixin o, simplement, on puguem intercanviar opinions. Com si estiguéssim a les Aules.

He dit. Alguna petició?

Una abraçada per a tots i totes!

30 respuestas a «Plans per a l’estiu?»

 1. Irene avisa que me apunto. Este año no paso los meses de verano en USA con mi hijo. Qué temas preparas? Literatura en el AE, la baja época: Período grecorromano, Nubia: los faraones negros…..

  1. M.Pilar, pues mira: el curso de los faraones negros quería darlo porque ya lo di en su día en el Museo Egipcio de Barcelona y tengo mucho material interesante para compartir con tod@s vosotr@s. Me encanta que me propongas temas!! Literatura en el Antiguo Egipto también lo tengo medio preparado! Así que… si me haces más proposiciones me las iré anotando para ir pudiendo impartir todos y cada uno de los cursos. De hecho…. tu y yo nos conocimos vía on line! No habrá exàmenes (jajaja). Pero sí un «feedback» entre l@s alumn@s de clase (reuniones vía «Zoom» o «Jitsi Meet» … ya lo veremos pero será fa´cil, sin necesidad que nadie se instale ningún programa en un móvil u ordenador). Estoy muy animada. No se si daré los cursos desde Barcelona, desde Etiopía o Uganda. pero quiero darlos, ya.
   Una brazo y gracias por el mensaje que has escrito.

   1. Lo recuerdo Irene, nos conocimos por los cursos de CEPOAT, era verano, yo estaba con el pie escayolado por una fisura y con nervios pues tenía billetes para viajar a EEUU , tenía miedo por si debía anular el viaje, pero con muletas allá que me fuí. Guardo muy buen recuerdo de ti y de Nuría. Luego hemos coincidido en el Museo y en la Sociedad. Estoy animada. Hasta pronto.

 2. És genial Irene 👩🏼‍🏫! 🙂👏👏

  Tinc una petició o suggeriment. Es podria parlar sobre la VI Dinastia i les confusions que hi han durant aquesta època?

  Molta salut i forces 😘 🙅🏼‍♀️

  1. Hola Manuela!
   Qué itneressant el que proposes! Es pdoria parlar de l’Er de les Piràmdies, i evidentment analitzar detalladament el «declivi» del Regne Antic amb la Dinastia VI a fins. Et prenc la paraula; ho deixo anotat perqupe trobo que podria donar molt joc! D’altra banda, la fi del Regne Antic no se sol analitzar en detall… hi apareixen personatges molt rellevants!
   Gràcies per aquesta aportació. Una abraçada, Manuela.

 3. A mi ja em pots apuntar a tots, ja em coneixes!
  A part els temes suggerits, que són molt interessants, faig proposes: grans dones d’Egipte; explorador s. XIX; els primers arqueòlegs d’Egipte… Una abraçada I gràcies

 4. A mi ja em pots apuntar al que sigui, ja em coneixes!!!
  Les propostes són molt interessants. N’afegeixo algunes: Grans dones de l’antic Egipte; Exploradors a Àfrica al S. XIX; Els primers arqueòlegs d’Egipte….
  Una abraçada i moltes gràcies

 5. Sí, m’encantarà fer un curs, faraons dones!!! Això sempre m’ha fascinat. Dones amb molta sabiesa.
  Moltes gràcies hermosa 🙂

  1. Maria, és realment interessant el tema de les dones que van arribar al tron d’Egipte. Així que, prenc nota de la teva petició. Gràcies per participar-hi!

  1. Pues sí! Para Nuri un monográfico de Akhenatón de 8 sesiones (queriéndole mucho mucho). Época Predinástica y hasta la DInastía 0 un monográfico de 4? qué os parece?

 6. Compte amb mi. Qualsevol idea es bona per apendre mes. Teniem el tema de la medicina per veure, tambe podriem mirar el tema de la preparacio de sacerdots i sacerdoteses. Em sembla que Nefertari, l’estaven encaminan per aixo i ja veus reina d’egipte. 🤣🤣

  1. Ah sí! Amb tu Esther tenim pendent el tema de la Medicina que molt aviat sortirà a classe. Medicina, còsmetica i higiene, tot junt.

 7. Que idea más buena, por favor avisa y si los horarios me van bien, ya miraría de apuntarme.
  Un curso podria ser, los derechos (si es que los tenían ) de las mujeres…. divorcios, tierras etc….

  1. Hilda, estoy pensando de darlo en español. Será la manera de llegar a más gente, ¿verdad? ¿Qué opinas?

  2. Por cierto, Hilda! Sí, las mujeres (pertenecientes a las clases sociales más altas de la sociedad egipcia) sí tenían derechos (y obligaciones). Es un tema que a mi me apasiona: Derecho y Estudios de género. Me lo anoto para dar un curso sobre ello (nos han llagado unos testamentos de algunas mujeres que son fabulosos, como el de Naunajte de Deir el_Medina). Gracias!

  1. Sí, Hortènsia. M’he identificat en totes i cadascuna d eles paraules que has escrit abans al FaceBook. Tornem a les Aules, en un estiu diferent. Una abraçada.

 8. Molt bona idea. Ji crec que aquest estiu podem fer coses però viatjar, tal com ens agrada, no. O sigui que encantada de seguir aprenent sobre Egipte, des de la costa, els Pirineus o on sigui. Una abraçada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.