Podcast d’ «En guàrdia!» Hatxepsut

Fa unes setmanes informava a través d’aquest blog que havia enregistrat un programa de ràdio sobre «La Reina i faraó Hatxepsut» (m’ho vaig passar pipa!! clica aquí si vols rellegir l’entrada). El programa es va emetre per Catalunya Ràdio, el diumenge dia 29 de setembre de 15 a 16h i, ja vam comentar, que era aquella hora que tot just comences a dinar la paella de la mare o pels que aneu «més aviat», l’hora de la conversa de sobretaula o directament de la migdiada.

Irene Cordón i Hatxepsut
De quan em vaig «trobar» Hatxepsut al Festival de Tarraco Viva (primavera 2019)

I és per això que tenim els Podcast que no és altra cosa que la possibilitat de poder escoltar un programa radiofònic a l’hora que et convingui. Jo li canviaria el nom. Això de Podcast no és massa pràctic i la meva mare és incapaç de pronunciar-ho. Seria molt més senzill -i entenedor!- dir «programa de ràdio a la carta» o «escoltar el programa en diferit«. O no?

Resumint, que ja tinc el Podcast o «programa de ràdio a la carta» del programa En Guàrdia! on vaig ser la convidada per parlar de Hatxepsut.

Per escoltar l’àudio del programa només has de clicar al següent enllaç:

Hatxepsut, de Reina a Faraó d’Egipte.

Si per a una dona encara avui és difícil accedir als centres de poder i autoritat, a l’antic Egipte ho era molt més. Que una dona fos faraó era una aberració, una amenaça, a la maat, l’ordre natural del món. Al llarg de gairebé tres mil·lennis, i entre 200 i 300 regnats, només cinc dones van aconseguir ser proclamades faraó. Una de les que va desafiar la tradició de manera més eficaç, establint una coregència amb el fillastre en un moment de puixança de la dinastia, va ser Hatxepsut, fa uns 35 segles. En parlem amb l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i Irene Cordón, doctora en Arqueologia i Història Antiga per la UAB i Màster en Egiptologia.

Espero que el gaudeixis!

Enric Calpena en el programa de Catalunya Ràdio EN guàrdia!

5 respuestas a «Podcast d’ «En guàrdia!» Hatxepsut»

  1. Uff!!!!!!!! disfrute TOTAL, sentir la conferència, i poger fer anotacions, s’ha fet curta, desitjant que et tornin a convidar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *