Recomanació de lectura per a l’estiu

Hi ha moltes maneres de viatjar; i una d’elles és a través de la lectura.  Ve’t aquí la primera recomanació de llibre que faig per aquest estiu:

Sir Henry M. Stanley, En busca del Doctor Livingstone al centro del África, Madrid: Anjana, 1981.

Livingstone i Stanley

«Dr. Livingstone, I presume?» (El doctor Livingstone, suposo?) Il·lustració de 1876.

David Livingstone va ser un important explorador i missioner escocès del segle XIX. De fet, el nom de Livingstone és sinònim d’exploració, d’aventura, d’Àfrica, de colonialisme europeu i de tribus hostils. Livingstone és un d’aquells personatges que m’hauria agradat conèixer a la vida; de debò que un soparet amb ell i la seva dona, la Mary Livingstone, m’hauria encantat. Si mai arribem a tenir una màquina del temps, aniré a visitar-los.

Livingstone va anar al desert de Kalahari i va «descobrir» el llac Ngami i el riu i les cascades del Zambeze, les quals va rebatejar amb el nom de Cascades Victòria  en honor de la reina d’Anglaterra. David Livingstone es va proposar obrir rutes a Àfrica per facilitar la tasca missionera i l’activitat comercial, considerant la importància de la navegabilitat del riu Zambeze. I de cop i volta… Livingstione es perd; desapareix. Durant diversos anys no va saber-se res d’ell. Es va crear un bon enrenou al primer món! Per la qual cosa, el diari Nova York Herald va organitzar una expedició de socors liderada per Sir Henry M. Stanley per anar cap al centre d’Àfrica a cercar Livingstone.

Aquest llibre narra la història de com Henry Stanley va haver de fer front a les hostilitats d’algunes tribus, a les feres i a un continent del tot desconegut que du per nom Àfrica, àlies «la tomba de l’home blanc«. 

Hi ha una frase molt cèlebre que fou pronunciada en el moment de la trobada entre ambdós exploradors. L’han dita centenars de vegades a diversos documentals emesos per la televisió i fins i tot se n’han fet pel·lícules. La recordes?

 

 

9 respuestas a «Recomanació de lectura per a l’estiu»

    1. Maria Eloi! Que arribareu fins al Tanganika? A Ujiji és on l’Stanley i en Livingstone es van trobar 🙂
      Per cert! Em sembla que a l’agost m’escaparé cap a Tanzània… 😉

  1. Muchas gracias ! me lo pido ..este año no parece vamos a ir a ningún sitio ..al menos mentalmente…. tambien había un juego para Amstrad .. haceee yaaa .. a comprar

  2. Del Dr. David Livingstone ens en vas parlar en una de les teves classes i sí, pot ser molt interessant llegir-lo, per recordar tot el que ens vas explicar.
    Gràcies

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.