La Dra. Sanaa Ali i els Tresors de Luxor

Fa poques hores que he tornat d’Egipte. Totes les expedicions que hi faig són sempre diferents. Aquesta vegada érem un grup de 10 persones amb les que ens hem avingut molt i hem traspassat junts l’any nou.

El dia que vam anar a la ribera occidental de Luxor,  ens esperava la Doctora Sanaa Ali, Directora General dels Museus de l’Alt Egipte.  Prèviament havia concertat una entrevista amb ella per a poder-li preguntar diverses qüestions referents a unes peces molt concretes que es troben exposades al Museu de Luxor i que aviat en sortirà un article publicat a la revista National Geographic (la clàssica, la rectangular groga).

Directora General Museus Alt Egipte
Dra. Sanaa Ali

Us ha passat mai que una persona us impacta pel sol fet de tenir-la davant? La Dra. Sanaa Ali desprèn tota ella saviesa, dolçor i fortalesa alhora. Van ser pocs minuts els que vaig poder estar amb ella. Però no els oblidaré mai. Em va respondre a tot el que li vaig preguntar. Té la veu dolça, parla suau i mesura les seves paraules. Em mirava als ulls fixament, no va vacil·lar mai i a mesura que parlava els ulls li feien pampallugues, emocionant-se amb  les seves pròpies paraules.  I tot això, enmig d’aquell paratge tan excepcional: Dra Abu el-Naga.

De tot el que li vaig preguntar, em va saber donar la seva opinió i recordava perfectament la bibliografia existent envers cada peça  del Museu de la que li demanava informació.

«Entenc que tinguis el càrrec que tens, malgrat ser dona«, vaig pensar.

Quan vam acabar l’entrevista va ser Ella la que em va agrair a Mi que l’anés a veure.

Gràcies per tot Dra. Sanaa Ali. Estic convençuda que et tornaré a veure i que em rebràs de nou amb la mateixa calidesa i que la teva aureola de saviesa i seguretat tornaran a fer petja en mi.

8 respuestas a «La Dra. Sanaa Ali i els Tresors de Luxor»

  1. Gracias a ti, Carita, por hacerlo fácil y mostrar tanto interés y pasión por una cultura tan antigua.
   Un beso!

 1. Benvinguda a casa Irene.
  Pel que expliques t’ha transmés Sanaa Ali en les seves explicacions i la seva mirada, crec que es el mateix que ens transmets tú, la vostra passió i gran amor per aquestes terres que tantes históries amaguen.
  Gràcies per compartir aquesta nova experiencia.

  1. Gràcies Mercè! Sanaa Ali m’ha fet pensar… sobretot un cop que he aterrat a casa.
   Una abraçada!

 2. Irene, tu també ets una persona que impactes per la teva manera ser i es reflecsa com expliques la història d’Egipte.
  Gràcies perquè ja ens has dit que ha sortit la revista i me la compraré.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *