Sarcòfag d’Unnefer

Veieu aquesta peça? Es troba al Museu Egipci de Barcelona i és el Sarcòfag d’Unnefer, una meravella. És de fusta, estucada i pintada, i data d’inicis del Període Ptolemaic (segle III a. C.).  I sabeu què? doncs que avui donaré una sorpresa als alumnes que tinc al curs d’Introducció als Jeroglífics egipcis que imparteixo a l’Escola d’Humanitats Artkhé, perquè aquest matí me’ls emporto a estudiar aquesta peça in situ.

Sarcófago egipcio Museo Egipcio Barcelona
Sarcòfag d’Unnefer (segle III a. C.). Museu Egipci de Barcelona

Ells i elles encara no ho saben que hauran de traduir les inscripcions que apareixen a la tapa i a la base del Sarcòfag d’Unnefer (friso per veure la cara de sorpresa que posaran!!). Hem quedat a les 10h a la porta del Museu Egipci de Barcelona (això sí). Es pensen que els hi faré una visita guiada, però nooooo. Els hi he demanat que agafin llapis, goma i llibreta. I el que no saben és que l’equip del Museu (Maite, Fran, Eli, Luís -el Conservador- i la Maixaxa -la Directora del Museu-) ho han preparat tot per a que, tranquil·lament, puguem treballar amb la peça. Ens acordonaran la zona per a poder realitzar bé l’estudi del sarcòfag i la traducció dels textos que hi apareixen.

Des d’aquí, i públicament, vull felicitar (i molt sincerament) la gent que fa possible que el Museu Egipci de Barcelona sigui la gran institució que és. Però sobretot, els hi vull agrair de tot cor que ens estiguin deixant treballar amb una de les peces de la Col·lecció de la Fundació Jordi Clos.  Ja fa molts i molts anys que conec la gent del Museu (amb l’Eli, el Fran i el Luís més de 20 anys i amb els altres si-fa-no-fa el mateix temps). I us he de dir que sempre m’han rebut amb un gran somriure i m’han ajudat en tot el que els hi he sol·licitat. Quan entro al Museu, em fan sentir com a casa. I això, estimada gent, no té preu.

Per tant, feu el favor d’anar a visitar el Museu Egipci de Barcelona si encara no ho heu fet! Hi tenen una col·lecció amb peces de gran valor, d’una bellesa extraordinària. Però de debò us dic que el millor que té aquest Museu és la seva gent. 

14 respuestas a «Sarcòfag d’Unnefer»

  1. Avui ha sigut la darrera classe d’un curs de 7 sessions de Llengua i els alumne sabien que aniríem al Museu Egipci de Barcelona a fer la darrera classe. La sorpresa ha estat que han hagut de traduir les inscripcions d’un sarcòfag. 🙂

   1. La veritat es que estudiar amb prof@s tan apasionats i engrescadors es el que fa que un dino com jo estigui dessitjant que començin les classes.
    Moltes gracies per tot Irene

    1. Joaquim, que bé ens ho hem passat en aquest curs! Però això és mèrit de vosaltres!! Et dic com a l’Alfons: demà estigues «atent» que a les 8:00 sortirà publicada una entrada en aquest blog parlant de tot el grup 😉

 1. Quina sort, poder fer la classe in situ i poder gaudir d’una profe tant bona……jo a les 10h. estaré a la feina publicant i corregint documents …… super interessant.

    1. Aix Eva!! Així que ets amant de les escriptures!! Ohhh!! Ja sabia jo que teníem més en comú del que m’imaginava!! El curs és pel matí 🙁 … Mmmmm….. però espera que encara la «liarem» cap a la primavera-estiu i podríem mirar de fer-ho per la tarda 😉

 2. Ha sigut molt interessant. Els alumnes avantatjats ho han fet molt bé i els no tan avantatjats també. Jo he fet el que he pogut, sobre tot copiant dels altres, jejeje.

  1. Alfons, tu ho has fet de conya! 🙂 Per cert! Demà sortirà publicada una altra entrada al blog on parlo de la feina ben feta d’avui. Surts en alguna foto 😉

 3. Super!!! la classe al Museu
  Es un privilegi tenir una profe tant entusiasta i ha sigut un luxe fer-ho insitu
  Prometo intentar millorar pero me queda muuuuuuucho!!!!
  Mil gràcies per l’experiència

  1. Isa, ha estat una classe realment fantàstica i, si més no, diferent. Ens ho hem passat molt bé! I no et disculpis que ets una crack! Demà parlo de tu en aquest mateix blog i ja veuràs el concepte que tinc de tu. Una abraçada ben forta i gràcies a vosaltres per ser com sou.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.