«Solo in Papua» de Rai Puig


Avui vinc a recomanar-vos un documental: en Rai Puig és un jove de 32 anys nascut a Tarragona que ha fet del caiac la seva vida. Li encanta pedalar a mar obert. Té l’esperit lliure i aventurer i al mateix temps és molt familiar, i li encanta estar amb la seva companya i amics.  I malgrat tot, és un llop solitari. Li agrada perseguir els somnis que traça detalladament dins la seva ment, que va construint any rera any, lluny de la rutina i la quotidianitat. I a fe que els compleix, els somnis! Adora la llibertat, sentir-se viu, i això li proporciona el fet de viatjar sol. I com ho fa? Doncs sempre amb el caiac; ja us he dit que del caiac n’ha fet la seva vida. És de cor noble i honrat. És especial, en Rai.  La senzillesa del seu caràcter, l’amabilitat, les bones paraules que té sempre per a tothom… fan d’ell que sigui per a molts nosaltres «el Gran Rai«. 

Encara no fa un any que va anar a Papua, tot sol. Volia circumnavegar en caiac tot el perímetre de les illes. I a fe que ho ha fet! Durant 30 dies ha estat pedalant a ple mar. Ha hagut de racionar-se l’aigua, calcular el menjar per 30 dies i fer anar els braços durant hores i hores per a fer kilòmetres i kilòmetres. Ha passat calor, li ha caigut algun xàfec i s’ha posat malalt. Ha hagut de gestionar la solitud i ha acabat parlant amb un gos i, si fos poc, s’ha gravat ell mateix per a poder compartir amb tots nosaltres l’aventura i experiència viscuda.

El seu documental (on ha fet de director, actor, guionista, càmera, assistent… tot) porta per nom «Solo in Papua» i va ser projectat a la gran pantalla el passat divendres dia 21 de setembre a la Sala 9 del Balmes Multicines del Grup Balañá de Barcelona. Estava tot a petar; aforament ple! Abans de començar la projecció, en Rai va agrair a tothom la seva assistència (es va col·locar a la porta i va saludar a tothom, un per un) i emocionat va dir que era i estava molt feliç i content, que estimava molt a la seva família, companya, i amics i amigues. I és que a sobre en Rai és tan bona persona!! Té el cor molt gran. Després del documental, que és preciós, l’Eloi Cordomí (el «del temps» de TV3) va moderar un petit debat amb preguntes que van fer els espontanis del públic. I, finalment ho vam celebrar fent xin-xin amb vins de l’Adriana Mas Vida i aigua de l’empresa ocean52 que destina el un 52% de la seva recaptació en accions per protegir els mars i oceans.

El lema del Rai és: «Col·lecciona experiències, col·lecciona moments«.  Reivindica la no-possessió de béns materials i anima a tothom per a que perseguim els nostres somnis.

Us recomano molt que veieu el seu documental que serà projectat properament en diverses Sales de Catalunya. Recordeu-ho: es diu Rai Puig i el documental Solo in Papua. Us deixo el tràiler aquí

Documental Rai Puig Solo in papua

Terra Incognita Explorers amb Solo in Papua
A la sortida de la projecció de l’estrena del documental «Solo in Papua» amb Rai Puig (setembre 2018)

 

 

4 respuestas a ««Solo in Papua» de Rai Puig»

  1. hola volia saber on es projectarà a barcelona o rodalies aquesta fantàstica aventura no voldría perdreme-la .
    assun

    1. Hola Assun. Tinc entès que «SoloinPapua» es projectarà als cinemes de diverses ciutats de Catalunya i també per la televisió. Parlaré amb en Rai Puig i li demanaré que em passi les dates exactes i sales de cinema i t’ho faig saber; d’acord?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.