Solstici d’estiu

Durant la Nit de Sant Joan diuen que surten les bruixes, malgrat que jo de bruixes i bruixots en veig tot sovint, sobretot si poso la tele. La revetlla de Sant Joan és una nit màgica en què, no ho oblidem pas, celebrem el solstici d’estiu amb un parell de dies de retard.

L’origen de la celebració d’aquesta festa es remunta a molts, molts anys enrere, i molt abans de la implantació del Cristianisme. Us he de reconèixer que a mi m’encanta aquesta Festa on el foc és el protagonista i perquè marca l’inici del bon temps, la llum del dia que s’allarga, de veure la gent amb cares felices, de banys de mitja nit, cançons, balls… i, en el meu cas, viatges. Sant Joan marca el solstici d’estiu i agafar la maleta i no deixar-la anar.

Per a mi viatjar és sinònim de viure, d’aprofitar el temps. Cada dia de viatge és igual a acumular un munt d’experiències, sensacions i il·lusions. Viatjar m’obre la ment, em fa més tolerant i més humil.  De debò us ho dic: com més viatjo més m’adono de la quantitat de coses que tinc encara per aprendre. I la vida és un aprenentatge continuo i viatjar és un bon màster. Quan ets de viatge no acabes de ser-ne conscient de la “transformació” que vas patint perquè hi ha una quantitat tan gran de coses que el cervell ha d’assimilar que no és fins la tornada a casa que t’adones de tot el què ha passat. Jo no tinc massa coses materials (els que em coneixeu ho sabeu) però sí que acumulo moments i col·lecciono experiències tot viatjant.

Aquesta Nit és la revetlla de Sant Joan. Dancem vora del foc, agafem les escombres i sortim a volar!!

Feliç solstici d’estiu a tothom i que per molts anys puguem seguir viatjant!

P.D. Queden encara places pel viatge que he organitzat a Etiòpia d’aquest estiu. Si t’interessa o creus que a algú li podria interessar, si us plau, clica aquí.

Mujer Mundari South Sudan
Dona Mundari (South Sudan). Fotografia de Toni Espadas

7 respuestas a «Solstici d’estiu»

  1. Las meigas gallegas se reúnen junto al atlánticoy danzan hasta el amanecer alrededor de un fuego purificador y los buenos augurios vuelven y se conectan con sus familias allende los mares. Me contaba mi madre de niña y añadía eres meiga y sé buena siempre y quema lo viejo , lo que no sirve

  2. Sí, Irene, estic d’acord. Quant més viatges més t’en adones de que hi ha molt per veure i per apendre. Es com la lectura, quant més llegim més llarga és la llista de «pendents». Bon estiu, bons viatges i molta lectura. Una abraçada!

    1. Maria, 100% d’acord amb tot el que has dit. Així que… bon Estiu, Bons Viatges i molta Lectura! 😉 Una altra abraçada per a tu!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.