Etiòpia (nord i sud del país) estiu 2018

Etiòpia: la Gran Abissínia

Viatge Nord i Sud del país: agost de 2018

Ha estat un viatge on hi ha hagut de tot!! Els expedicionaris venien majoritàriament de Terrassa (aquests egarencs han demostrat ser uns autèntics viatgers!) però també de Sant Cugat i de Barcelona. Ens ha passat de tot: des de quedar-nos amb el cotxe «encallats» a la carretera que ens duia cap a Lalibela per causa de les fortes pluges; a dormir amb bosses d’aigua calenta a Simien  Mountains; a passar una calor sufocant tot navegant pel Riu Omo. Hem vist monjos, dones carregant feixos enormes de llenya, criatures (moltes, moltes criatures!), ovelles, vaques i babuïns de diverses espècies.  Hem fet excursions i també hores de carretera. Hem menjat picant, injera, tibs i espaguetis. Ens hem emocionat davant les Fonts del Nil Blau!!  Hem fet d’infermers i de veterinaris. Hem tret molt fang de les nostres trekking. Els ossets «Haribbos» i els fruits secs a l’autocar ens han semblat un aperitiu exquisit! Hem visitat 15 esglésies, més de 7 ètnies i ens han picat mosquits, puces i «mosques africanes». Hem participat en dues cerimònies del cafè.  Hem dansat vora del foc amb els Dorze i hem cantat diferents himnes. La Vall del Rift ens ha enamorat. Hem navegat per rius i llacs.  Hem caminat entre la boira i sota l’amenaçador sol d’agost. Cocodrils, dic-dic (l’antílop més petit de tots) i els gelades (babuí endèmic) el cor ens han robat. Hem comprat cafè, anells, penjolls, arracades, teles de lli, encens, gallines de fang i «crispeterus» (i això que jo insistia a dir que no hi havia res per comprar). Ens hem pentinat com les dones tigray. La Lucy ens ha beneït i l’hem tinguda present durant tota l’expedició.

Em deixo moltes coses per dir i per explicar. Però com diu el lema d’un a anunci de publicitat… «que no t’ho expliquin i viu l’experiència«!!

Aquest és el viatge que hem fet:

Viatge historicocultural i etnogràfic a Etiòpia

Em plau informar-vos que les dates per a la propera expedició cultural pel nord i pel sud d’Etiòpia són del 27 de juliol al 13 d’agost de 2018. La ruta és la «Historicocultural» que inclou Addis Abeba, Axum, Lalibela, Gondar, Bahar Dar amb les Fonts del Nil Blau, etc. i l'»antropològica» que anirem cap al sud, cap a la Vall de l’Omo, per conèixer de primera mà, algunes de les ètnies més emblemàtiques del país com els Mursi, els Dorze, els Konso, els Hamer o l’ètnia dels Dassanetch.

Dies: del 27 de juliol al 13 d’agost de 2018

Església de Lalibela
Església Sant George, Lalibela

Entra al següent enllaç per baixar-te el PDF amb la ruta del viatge detallat: LA GRAN ABISINIA VIAJE AUTOR

L’agència de viatges gestora és Rift Valley Expeditions, especialitzada en viatges a Àfrica.

Logo Rift Valley Expeditions agència viatge