Makeda, la Reina de Saba

Tenia la pell de color negre. Això és segur! I segons la tradició, era una dona terriblement intel·ligent, molt poderosa i governava sobre un territori molt extens -el que equivaldria actualment al nord d’Etiòpia, Djibouti i el Iemen- durant el segle X a.C. És el que es coneix com el Regne de Saba.

Segons l’Antic Testament, Balkis va visitar el rei Salomó a Jerusalem per la seva fama de saviesa. Tanmateix, Salomó havia sentit a dir que les dones del Regne de Saba tenien els peus de cabra, així que, quan Balkis va arribar al seu palau, la va fer entrar en una sala coberta amb un pam d’aigua. La reina es va alçar la roba per no mullar-se i l’aigua tranquil·la va fer de mirall. Balkis tenia uns peus petits i bonics, sense pèls ni peülles. I Salomó decidí allotjar-la en el seu palau. Tots dos van fer un pols d’enginy i el resultat fou una bonica relació amb una nit d’amor i passió inclosa. Al cap de 9 mesos naixeria Menelik, per qui la tradició reconeix ser el primer Emperador d’Etiòpia.

A Jerusalem, i en motiu d’una visita al seu pare -el famós i prestigiós rei Salomó-, Menelik I s’endugué l’Arca de l’Aliança que es trobava custodiada a dins del Temple. Recoi! Sa mare és qui l’havia educat i criat i bé que havia de tenir algun record de son pare, no? Total, que va prendre l’apreciada Arca i se la va endur cap a casa seva, a Axum (Etiòpia), on avui dia encara es pot veure. De fet, està dipositada en una capella annexa de la catedral de Nostra Senyora de Sió i només hi pot entrar un monjo escollit.

Gent de poca fe… sé perfectament què esteu pensant! Però… no preferiu quedar-vos amb l’interrogant? És realment a dins la capella, l’Arca de l’Aliança?

Makeda axumita
Reina de Saba (il·lustració de Roger Noble)

 

8 respuestas a «Makeda, la Reina de Saba»

 1. Lo mejor Irene es que aparte de tu poder narrativo en la escritura que me seduce ,lo que ya sabes es que cuando oimos tu voz explicando a esta seductora reina quedamos en nirvana . El poder del narrador de cuentos. Se voy a pasar la información a mi amiga Persa que me preguntó lo que pensaba de esta reina . Ayer esta reina estuvo con nosotras . Me gusta la ilustración tambien

 2. Gracias Irene por descubrirme a una mujer poderosa que me ha seducido y me ha provocado el interés de conocerla mejor.
  Seguro que la reina Makeda ayer estuvo al lado de todas nosotras!!!
  Porque en cada una de nosotras hubo una reina…

  1. Ostres Maite… quines paraules més encertades, les teves!! Un dia t’explicaré la versió llarga de la Història de la llegendària Reina de Saba… és preciosa.

  1. Hahahahahahaha Síiiiiii!! Falta «el pols d’enginy»!! 🙂
   Ell va fer trampa… però és que ella, la Reina de Saba, es va deixar «fer trampa» 😉

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *