«Binta y la Gran Idea»

Heu vist el curtmetratge «Binta y la Gran idea«? doncs us els recomano. Dura tan sols 30 minuts però, com diria el meu pare, és una petita pel·lícula «maca-maca de veritat«. Jo l’hauré vista unes 5 ó 6 vegades. Potser més. És d’aquells curtmetratges que no em fa res tornar a veure una vegada rere l’altra. És una història dura i alhora tan bonica…

cortometraje encantador sobre la educación e las niñas en África
Binta y la Gran Idea (foto extreta de https://pastoralsj.org/recursos/ver/307-binta-y-la-gran-idea)

Binta y la Gran Idea la va dirigir Javer Fesser i fou nominada a l’Òscar al millor curtmetratge l’any 2007.

A veure què en penseu. Recordeu: només són 30 minuts. Us enllaço el youtube que està en francès i subtítols en espanyol. Hi ha trossos on rius, d’altres on et pares a reflexionar i algun que et fa emprenyar (el curtmetratge mostra, entre d’altres coses, la necessitat d’una educació per a les nenes del Tercer Món) . És un curtmetratge que no et deixa indiferent. A mi m’ha agradat molt i és per això que ho vull compartir amb els meus perquè el considero tot un regal.

15 respuestas a ««Binta y la Gran Idea»»

 1. Gràcies per compartir-ho. Hi ha tanta feina a fer que petits gests com recordar la pel·lícula i fer-la conèixer a més gent ajudarà a continuar la lluita contra les desigualtats. I a creure en l’educació i la cultura no com a despesa sinó com a l millor inversió per a un país i per la cohesió.

 2. No he vist «Binta y la Gran Idea» pero al recomenar-me-la tu, la buscaré en youtube i pel que dius segur que no em deixarà indiferent.

 3. Gràcies Irene per aquest vídeo: he rigut, m’he emocionat i m’ha fet pensar, però sobretot m’ha fet sentir a prop d’aquesta gent. Recomano veure-la en pantalla gran i amb l’equip de so, ja que la música també val la pena.

  1. Ferran, és ben cert que la música és també molt bona. I em sento feliç de saber que t’ha agradat!

 4. M’ha agradat molt, Irene. La he rebotat a diferents amics interessats. No m’estranya que hagi estat tan premiat
  Molt bo

 5. Potser el que més impacta, a banda del missatge que transmet, és la cara riallera – feliç – dels nens i nenes «actors» del curt.
  Preciós

  1. La nena protagonista del curt és «bestial»! la seva rialla i la seva mirada trasnpua felicitat absoluta!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *