«Binta y la Gran Idea»

Heu vist el curtmetratge «Binta y la Gran idea«? doncs us els recomano. Dura tan sols 30 minuts però, com diria el meu pare, és una petita pel·lícula «maca-maca de veritat«. Jo l’hauré vista unes 5 ó 6 vegades. Potser més. És d’aquells curtmetratges que no em fa res tornar a veure una vegada rere l’altra. És una història dura i alhora tan bonica…

cortometraje encantador sobre la educación e las niñas en África
Binta y la Gran Idea (foto extreta de https://pastoralsj.org/recursos/ver/307-binta-y-la-gran-idea)

Binta y la Gran Idea la va dirigir Javer Fesser i fou nominada a l’Òscar al millor curtmetratge l’any 2007.

A veure què en penseu. Recordeu: només són 30 minuts. Us enllaço el youtube que està en francès i subtítols en espanyol. Hi ha trossos on rius, d’altres on et pares a reflexionar i algun que et fa emprenyar (el curtmetratge mostra, entre d’altres coses, la necessitat d’una educació per a les nenes del Tercer Món) . És un curtmetratge que no et deixa indiferent. A mi m’ha agradat molt i és per això que ho vull compartir amb els meus perquè el considero tot un regal.

http:/https://www.youtube.com/watch?v=meLXFLl1FE8

17 respuestas a ««Binta y la Gran Idea»»

 1. Gràcies per compartir-ho. Hi ha tanta feina a fer que petits gests com recordar la pel·lícula i fer-la conèixer a més gent ajudarà a continuar la lluita contra les desigualtats. I a creure en l’educació i la cultura no com a despesa sinó com a l millor inversió per a un país i per la cohesió.

 2. No he vist «Binta y la Gran Idea» pero al recomenar-me-la tu, la buscaré en youtube i pel que dius segur que no em deixarà indiferent.

 3. Gràcies Irene per aquest vídeo: he rigut, m’he emocionat i m’ha fet pensar, però sobretot m’ha fet sentir a prop d’aquesta gent. Recomano veure-la en pantalla gran i amb l’equip de so, ja que la música també val la pena.

  1. Ferran, és ben cert que la música és també molt bona. I em sento feliç de saber que t’ha agradat!

 4. M’ha agradat molt, Irene. La he rebotat a diferents amics interessats. No m’estranya que hagi estat tan premiat
  Molt bo

 5. Potser el que més impacta, a banda del missatge que transmet, és la cara riallera – feliç – dels nens i nenes «actors» del curt.
  Preciós

  1. La nena protagonista del curt és «bestial»! la seva rialla i la seva mirada trasnpua felicitat absoluta!

  1. Claudi, estic 100% d’acord amb tu: Binta és fantàstic. Per casa no ens cansem mai de veure’l. L’entrada de demà passat és la proposta d’un altre curt, de 10 minuts, que com «Binta» és una delícia pels sentits. Una abraçada!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.