Ja sóc “Anaconda”

Ja ho puc dir: sóc una Anaconda. M’explicaré millor: Hi ha una programa que s’emet a Catalunya Ràdio que es diu “Els grans viatgers de la Gran Anaconda” que dirigeix i presenta el periodista català Toni Arbonès. Aquest és un d’aquells programes que s’emeten en hores intempestives (dissabtes d’1 a 2 de la matinada). És el que té la cultura. És un programa que ve emetent-se des de fa 25 anys i a mi sempre m’ha agradat escoltar-lo. He de reconèixer que no l’escolto mai en l’hora d’emissió però per això es va inventar el Podcast per a que puguem escoltar-ho allà on vulguem i quan ens plagui. Si t’agrada viatjar, no et pots perdre aquest programa.

Els viatgers de la gran anaconda

Continuar leyendo “Ja sóc “Anaconda””

Dones sudaneses

Aquesta vegada he tornat tocada de Sudan. El país és fantàstic i la seva gent extraordinària. No és la primera vegada que he estat al Sudan; però us he de dir que aquest cop ha estat diferent i aquesta diferència l’ha marcada el fet que he conegut dues dones sudaneses extraordinàries: una es diu Awadia i l’altra Fàdia. Avui parlaré un xic de l’Awadia.

Awadia cuinera de peix Sudan
Amb l’Awadia, a Khartum (Sudan)

Continuar leyendo “Dones sudaneses”

Curs “Construint la Vall dels Reis”

La Vall dels Reis, a Egipte, ha despertat l’interès d’innumerables visitants durant milers d’anys i per una raó: és un dels cementiris més magnífics que el món hagi conegut mai. Aquí, ara fa 3.500 anys, els obrers i artesans egipcis treballaren sense descans per a construir una sèrie de tombes d’extraordinària bellesa i impressionant mesura. Les parets d’aquests sepulcres estan totalment decorades amb misterioses guies del món subterrani i les cambres plenes de tresors de la vida ritual.

tumba valle de los reyes
Tomba de la Vall dels Reis (Fotografia de Toni Espadas)

Continuar leyendo “Curs “Construint la Vall dels Reis””

Planificar la vida

Volem tenir la nostra vida planificada, tenir-ho tot sota control. Volem que totes les peces encaixin com si es tractés d’un trencaclosques. Volem viatjar però creiem que ara no és el moment perquè tenim la feina, la família, una hipoteca o lloguer per pagar… volem conèixer ètnies, descobrir racons, volem volar en globus, volem aprendre un idioma, volem fotografiar una cascada, volem veure el Nil, volem l’aventura. I és massa sovint que sento dir “que ara no és el moment; que ja es farà més endavant, quan tinguem temps“.

Idees de bombers viure la vida

Continuar leyendo “Planificar la vida”

“La Fábrica de la Ciencia” con Jorge Onsulve

La Fábrica de la Ciencia” és un programa radiofònic de divulgació científica que s’emet per Ràdio Gavà, que dirigeix i presenta Jorge Onsulve. L’heu escoltat mai? Doncs és molt interessant. Tracta sempre temes diversos de Ciència, Naturalesa, Història, Humanitats… però us he de dir que en Jorge és un autèntic fanàtic i apassionat de temes relacionats amb l’espai i l’astronomia, i que pot estar hores i més hores parlant sobre la NASA, de la sonda espacial no-sé-què, de Yuri Gagarin (el primer home que va anar a l’espai), de la Lluna, de Mart, de telescopis… ho sap tot, en Jorge. I ha entrevistat a un astronauta i tot!

Satélite NASA espacio Pixabay

Continuar leyendo ““La Fábrica de la Ciencia” con Jorge Onsulve”

Entrevista radiofònica: les fonts del Nil Blau i del Nil Blanc

Bona gent:

Ja tinc l’enllaç de l’entrevista que el periodista Roge Blasco em va fer per al programa “Levando Anclas” de Ràdio Euskadi. Sí, sí: em refereixo a aquella entrevista que es va emetre el diumenge 27 de gener i que no vau (vam) escoltar perquè érem davant la pantalla de televisió veient la Gala dels Premi Gaudí. Què hi farem?

Emocionar-se amb Pedro Paez
Irene Cordón a les Fonts del Nil Blau (Etiòpia)

Continuar leyendo “Entrevista radiofònica: les fonts del Nil Blau i del Nil Blanc”