Catalonia Today

Vols practicar anglès? què tal llegir una entrevista que em van fer en anglès al Catalonia Today? L’entrevista va sortir publicada el mes de febrer de 2019. Però crec que ja ha passat un temps prudencial per poder fer foto de l’article del diari i penjar-lo a aquesta web. De fet, aquesta entrevista és una síntesi de la que em van fer al Setmanari La República (publicada el mes de gener de 2019) i en anglès.

Catalonia Today Irene Cordón

Catalonia Today amb egiptòloga

Interview Irene Cordon Catalonia Today

Si t’estimes més llegir-ho en català, clica al següent enllaç: Entrevista a La República.

La Vicky ha fet anys

La Vicky ha fet anys i ens hem anat a la ciutat del Caire a celebrar-ho. Que no recordeu que vam decidir que viuríem la vida amb una brúixola i no amb un rellotge? (si no saps de què et parlo, clica aquí al següent enllaç: Planificar la vida). Doncs, dit i fet. Ens hem escapat de la rutina i amb tan sols 4 dies hem omplert els nostres cors d’alegries. I un record inoblidable per sempre més.

Vicky Medina és Tròpic de Capicorn
Vicky dins la Mastaba n.17 de Meidum (Egipte)

Continuar leyendo “La Vicky ha fet anys”

Misteris d’Egipte

Misteris d’Egipte

Aquest és un curs que porto donant al Museu Egipci de Barcelona des de fa tres anys. I segueix funcionant. Si les coses (en aquest cas, cursos) funcionen, no cal canviar-les, oi? Doncs és ben curiós perquè aquest curs el vinc donant, tal i com us he dit, des de fa temps, i dos cops per any. Quan s’acosta la data del curs truco al Museu i pregunto:

El curs de “Misteris” tira endavant? s’hi ha apuntat gent?

Pirámide Quéope, Egipto, maravilla mundo antiguo
Piràmide de Quèops (Guiza, Egipte). Fotografia de Toni Espadas.

Continuar leyendo “Misteris d’Egipte”

Hatxepsut, Faraó d’Egipte

Divendres 12 abril va ser la darrera classe del curs “Hatxepsut, de Reina a Faraó d’Egipte” que vinc donant al Museu Egipci de Barcelona des de fa 4 setmanes. I ara és moment per a la reflexió. D’entrada, he de reconèixer que m’ha sabut greu que el curs s’acabés, atès que el grup ha estat extraordinari i va fer cohesió. Val a dir que bona part de la gent ja es coneixia.

Dona antic Egipte
Bust dona egípcia

Continuar leyendo “Hatxepsut, Faraó d’Egipte”

Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran

A Caixa Fòrum Barcelona han inaugurat una exposició que porta per títol “Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran” que podrem gaudir del 5 d’abril a l’11 d’agost de 2019. És una meravella. Es tracta d’unes peces molt valuoses  (creades entre el 900 i el 300 aC) procedents de l’Orient Mitjà Antic i que formen part de la col·lecció del British Museum que han estat cedides per a ser exhibides a la nostra estimada ciutat.

  • Ornament d’or per a una funda que contenia arc i fletxes (Takht-i Kuwad, c. 500-400 aC)

Continuar leyendo “Luxe. Dels assiris a Alexandre el Gran”

La Fàdia

La Fàdia és sudanesa i viu a Khartum.  És alta, prima, de pell bruna, ulls grans, foscos i rodons, i llavis molsuts. Té 21 anys. És la gran de sis germans. Ha estudiat una doble llicenciatura a la Universitat de Khartum: Antropologia i Sociologia. El seu anglès és excel·lent i s’està preparant per a ser guia turística. Però no ho té pas fàcil la Fàdia, ja que li ha tocat néixer i créixer a Sudan, un país on la dona té les coses molt més difícils que l’home.

Dones sudaneses
Amb la Fàdia, a Khartoum

Continuar leyendo “La Fàdia”