El curs «Misteris d’Egipte» té continuïtat

Divendres vam acabar el curs de «Misteris d’Egipte» que vinc donant al Museu Egipci de Barcelona des de fa anys. Us puc ben assegurar que cada grup és diferent i que de cada un d’ells podria escriure moltes coses. Tan sols són 4 sessions, els divendres de 19 a 20,30h, però no sé què carai passa que en aquella Aula es creen uns lligams amb la gent que són fantàstics.

Sarcòfag Cnumhotep Museu Egipci de BArcelona
Sarcòfag de Cnumhotep (Dinastia XII, Regne Mitjà). Museu Egipci de Barcelona

Aquesta vegada ho tenia ben fàcil per donar el curs, atès que coneixia gent de fa temps i, per tant, els nervis o rau-rau de la panxa del primer dia no hi eren. La Pilar i el Joaquim I són ja de la família. Sempre somriuen, aporten caliu a la classe i en Joaquim ens deleix amb dolços. Divendres ens va portar catànies i mentre parlàvem del descobriment de la tomba de Tutankhamon ens les vam menjar absolutament totes.  Un autèntic plaer pels sentits!

De debò us dic que podria estar parlant hores i hores de la gent d’aquest grup: la Sara, en Joaquim II, la Rosa, l’Alejandro, la Teresa, la Maite, en Quim, la Laura, en Marcos! Tots entusiastes i, pel què intueixo, uns autèntics «yonkies» de l’Egiptologia.

Aquests són d’aquells cursos que potser atrauen pel títol: Misteris d’Egipte.

I és que Egipte en té molts de misteris! Les seves piràmides, els seus temples, el riu Nil, els faraons, les mòmies, la Vall dels Reis, l’escriptura… tot plegat configura un autèntic i veritable fenomen sociocultural i mediàtic.

I com que són molts els Misteris que té Egipte, des del Museu Egipci de Barcelona hem decidit donar continuïtat al curs amb Més Misteris d’Egipte.

Cursos Egiptologia Barcelona
El Misteri de l’ocupant de la Tomba KV55

El programa «a paper» encara no ha sortit. Per tant, us dono la primícia: 

Després de l’èxit aclaparador del curs Misteris d’Egipte, que ha esdevingut en tot un clàssic dins els Programes d’Estudi del Museu Egipci de Barcelona, prosseguim aquest semestre desvetllant moltes altres qüestions egiptològiques que, a dia d’avui, estan sense resoldre i segueixen constituint veritables enigmes.

Ens endinsarem en els entrellats de la coneguda com a “Dinastia 0”; intentarem esbrinar qui fou l’ocupant de la misteriosa tomba KV55; i posarem damunt la taula l’enfrontament entre Ramsès II i els hitites a la batalla de Qadesh, el resultat de la qual encara desperta actualment molts interrogants.

Per tant, Què veurem en cada sessió? : 

  1. Els entrellats de l’anomenada “Dinastia 0”

  2. L’enigma de la mòmia de la KV55

  3. La batalla de Qadesh: com va acabar realment?

Aquesta continuació de 3 sessions es pot cursar amb independència d’haver realitzat l’altre curs.

Els dies seran els divendres del 08 al 22 de novembre de 2019, de 19 h a 20.30h. Si ho dic amb temps, és perquè sé del cert que les places per aquest curs «volaran».

Si estàs interessat o interessada en aquest nou curs  que porta per títol Més Misteris d’Egipte a continuació t’adjunto més informació: 

Val a dir, que la idea de donar continuïtat al curs amb Més Misteris d’Egipte ha estat de la Dra. Elisabeth Garcia Marrasé. Per tant, des d’aquesta pàgina, aprofito, Eli (que ja fa uns 25 anys que ens coneixem) per donar-te les gràcies!!

Eli Garcia
Dra. Elisabeth Garcia Marrasé

 

11 respuestas a «El curs «Misteris d’Egipte» té continuïtat»

  1. Gràcies, Irene, per la teva menció envers la meva persona. Cal dir que no només és tot un luxe comptar amb una professional com tu, sinó que a nivell personal és un veritable «gustàs». I també cal dir que la idea de prosseguir amb ‘Més misteris d’Egipte’ es deu en el fons a tu: ets font d’inspiració!! Agraïda en nom meu i en el del Museu Egipci de Barcelona. Amunt amb els misteris d’Egipte!! 🔝🔝🔝

    1. Ho veieu, bona gent que llegiu aquest blog!! La Dra. Elisabeth Garcia, una de les cares visibles del Museu Egipci de Barcelona, no només és la responsable del Programa d’Estudis (i mil tasques més) dins del Museu, sinó que ens dedica el seu temps per escriure’ns i agrair-nos l’entusiasme que hi dipositem. Gràcies a tu, Eli!!

  2. Irene! quina il.lusió que m’encaixen de nou els horaris! per descomptat ja m’he apuntat! Gràcies i mil gràcies per aquestes estones i xerrades inmillorables que ens ofereixes.

  3. Sort que t’has decidit per fer una segona part, anar a classe per tercera vegada a «Misteris d’ Egipte» seriosa excessiu ??? Masoquisme ??? jajjaa. Ens veiem a la segona part.

  4. Irene, no m’estranya que després d’haver-te escoltat com tractes el tema d’Egipte, vulguin continuar fent un altre curs amb tu. Morta sort!!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *