Exposició: Viatge a la terra dels nenets de Sibèria

En Francesc Bailón és amic meu. A tots dos ens agrada el desert, però el meu és el de sorra i el seu és el del gel perquè en Francesc és un antropòleg expert amb els inuit i altres pobles del gel. Sempre està «liat» muntant i desmuntant cursos, exposicions, viatges… Aquesta vegada ha preparat una exposició de fotografies, objectes i textos sobre el poble nenetB the travel brand Xperience  que porta per títol «Viatge a la terra dels nenets de Sibèria. Una mirada antropològica».

L’exposició s’inaugura el 9 de gener (hi està tothom convidat però s’ha de fer inscripció prèvia) i podrem gaudir d’ella fins el 8 de febrer.

En un moment o altre aniré a veure l’exposició.  I tu, te la perdràs?

Nenet Francesc Bailón

Amb els ulls i les paraules d’en Francesc Bailón Trueba, antropòleg i viatger polar, ens aproparem als nenets, un poble nòmada que viu en un dels indrets més remots, salvatges i freds de la Terra. Anirem a la recerca d’aquests pastors de rens siberians que mantenen encara moltes de les seves costums ancestrals. A través de les fotografies recollides al llarg de les expedicions àrtiques dutes a terme per l’autor, en els darrers quatre anys, ens endinsarem en la tundra on viu el poble nenet: un dels últims bufs d’humanitat que li queden a aquest planeta. Aquesta exposició és sens dubte una oportunitat única per conèixer una de les cultures mil·lenàries més desconegudes i fascinants del món.

______________________________

Con los ojos y las palabras de Francesc Bailón Trueba, antropólogo y viajero polar, nos acercaremos a los nenets, un pueblo nómada que vive en uno de los lugares más remotos, salvajes y fríos de la Tierra. Iremos en busca de estos pastores de renos siberianos que mantienen aún muchas de sus costumbres ancestrales. A través de las fotografías recogidas a lo largo de las expediciones árticas llevadas a cabo por el autor, en los últimos cuatro años, nos adentraremos en la tundra donde vive el pueblo nenet: uno de los últimos soplos de humanidad que le quedan a este planeta . Esta exposiciónes sin duda una oportunidad única para conocer una de las culturas milenarias más desconocidas y fascinantes del mundo.

9 respuestas a «Exposició: Viatge a la terra dels nenets de Sibèria»

 1. Ja estic apuntat per anar a la inauguració, per fer els cursos a Artkhé i per anar de viatge amb ell.

  Alguna cosa més?????

  BON ANY a tots els seguidors d’aquest magnífic blog!!!!

  1. Hahahahahaha! Així m’agrada, Ton! Aquesta és l’actitud!
   Molt Bon Any també per a tu i la resta de lectors i lectores!!!

 2. Estimada Irene, dona gust tenir amigues com tu que no només admiren i reconeixen la meva feina sinó que a més en fan difusió i publicitat. Moltíssimes gràcies de tot cor!!. Per a mi és tot un honor llegir aquestes paraules teves i a sobre venint d’una persona a la que admiro tant !!! Una forta abraçada!

  1. Hoooome Francesc!! És per a mi un plaer tenir-te de colega i d’Amic! Com no hauria d’anunciar la teva imminent exposició sobre els nenets!? Mare meva?! les gràcies te les hem de donar nosaltres a tu per la teva generositat en voler compartir els teus coneixements amb tots nosaltres. Per cert! Jo aniré a la inauguració! 😉 Una abraçada ben forta! Et desitjo molt d’èxit amb l’exposició!

 3. Irene, alguna hora concreta d’ inauguració??
  M’ agradarà trobar en Francesc, després de les excel·lents classes del trimestre anterior.
  Toni

  1. Hola Toni! Crec que és a les 19h. Em sembla que en Francesc ja t’ha inscrit a l’acte d’inauguració 😉

 4. Jo hi penso anar però ,com que hi serà l’exposició fins el 9 de febrer, espero que la meva filla se’n torni a Nicaragua i llavors tornaré a ser independent.

 5. Quina sort trobar a gent com vosaltres. Feu del nostre petit món que sigui més gran i més grannnn… 🌍🙆‍♀️!!!
  Gràcies per compartir les vostres passions…!!! Em😊ciona 🙅‍♀️

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *