Mosquiteres contra la malària

La lluita contra la malària és una carrera de fons amb varis fronts oberts. La malaltia segueixen causant milers de morts l’any i afecta a milions de persones del planeta. Un mosquit. Un petit però letal mosquit la transmet. L’animal -després de l’Homo Sapiens– més perillós del món, puix que mata més persones a l’any que cap altre. Per a més informació, llegiu «Mosquit: l’animal més letal del món«.

Mosquitera contra la malària
Mosquitera contra la malària (Eritrea)

Fa un temps vaig llegir als diaris que alguna empresa química europea havia disenyat una mosquitera per a prevenir picades de mosquit que transmeten la malària a l’incorporar un insecticida fins llavors utilitzar en agricultura. Havia vist fotografies de la mosquitera, de color Blau, pero encara no n’havia vist cap fins aquest cap d’any passat, a Eritrea. La vaig veure quan vam visitar i conviure una nit amb l’ètnia Rashàida, una tribu nòmada del Mar Roig. En aquesta mosquitera dormien ensardinats una mare amb dues criatures (o potser més).

A Eritre, les ONG regalen mosquiteres per a protegir-se de la malària. I sembla ser que els índexs de mortalitat per malària han disminuït considerablement. Però segueix sent un drama. 

Fa un any i mig vaig escriure una entrada al blog d’una experìencia que havia viscut a Etiòpia amb una noia hàmer i recordo que persones com en Ramon M. o la Maite R. us va agradar i que fins i tot vam poder comentar-la cara a cara. Precisament en Ramon em va explicar que l’origen de la paraula ve de l’italià, «mala aria«, mal aire.

L’entrada portava per títol «La dona hàmer» i us en poso de nou l’enllaç, tot clicant aquí.

I, de totes maneres, transcric els dos darrers paràgrafs de l’entrada La dona «hàmer»:

La Malària o Paludisme causa centenars de milers de morts cada any i segueix sent la primera causa de mortalitat infantil a Àfrica.

Sabeu què em rebenta? Que a nosaltres una capsa amb 12 comprimits de Malarone ens costa 1,60€ a les Farmàcies.

 

3 respuestas a «Mosquiteres contra la malària»

  1. A l’octubre del 2018 he vist que ja vas posar aquest problema que tenen i encara continua i continuarà. Si, és molt trist que nosaltres uns comprimits per paliar la malaltia son de poc preu. Això també m’ho diu la meva filla metgesa que va treballar-hi un temps.

    1. Paquita, una abraçada molt forta. Gràcies per tots els comentaris que deixes al blog; fa que et senti molt aprop.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.