Paquita, ja vinc!

Amb l’any Nou arriben també cursos nous. I un d’ells és el que donaré al Centre Borja, la comunitat de Jesuïtes de Sant Cugat (Centre Borja és l’Institut de Teologia Fonamental que està incorporat a la Facultat de Teologia de Catalunya). Sempre m’han rebut bé al Centre Borja. El pare Boada, els germans Obiols (fa cosa d’un mes, en Miquel, un nebot Obiols, em va donar la notícia que en Josep ja no és entre nosaltres… però jo seguiré parlant dels «germans Obiols»), la Tumtun, la Marisol, l’Àngels… la Mercè i la Paquita. Aix Paquita!! Que ja tinc ganes de veure’t! Tu que ets lectora i participes activament en aquest blog amb els teus comentaris… estic convençudíssima que ja estàs llegint aquesta entrada 😉

Els Jesuïtes sempre han tingut bona reputació amb el tema d’estudis i des de la primavera de 2012 que hi dono classes. M’encanta entrar al Centre Borja: les parets traspuen Pau per tot arreu i caminar pel claustre per dirigir-me a l’Aula on imparteixo les classes és una sensació que m’és molt difícil de descriure però que m’encanta. Quan entro al Centre Borja hi ha un silenci absolut. Demà, quan hi arribi, saludaré al conserge de l’entrada que sempre em rep amb educació i un somriure, i de ben segur que comentarà «que avui fa fred» i que ja avisa a la Isabel i al Pare Boada que de ben segur m’estaran esperant. Per dirigir-me a l’aula, travessaré el claustre. Aquest és el moment que més m’agrada. Caminar pel claustre on no hi ha ningú i on només sento les meves petjades… és una sensació estranya i molt bona que m’abraça i m’acompanya fins entrar a la classe. Sempre se’m dibuixa un somriure als llavis. Sempre.

I de què carai he donat classes al Centre Borja? doncs de lo meu!! vaig començar parlant d’Akhenaton i l’Atonisme, la primera forma de monoteisme documentada a la Història de la Humanitat. Vam parlar del regnat d’Akhenaton, també de la seva esposa, la Reina Nefertiti; del monoteisme, del politeisme i de l’henoteisme; de l’Himne d’Aton i el Salm 104 bíblic. Al centre Borja també hi he donat un curs que vaig posar per títol «Viure, pensar i resar a l’antic Egipte«; també un sobre «la Bíblia i l’arqueologia«; i fins i tot fa un parell d’anys vaig anar-hi per parlar d’un monjo de Montserrat, el Pare Bonaventura Ubach (com admiro aquest home!!) que és una barreja d’Indiana Jones i Lawrence d’Aràbia «a la catalana».  Eduard Toda també ha estat un dels protagonistes de les classes i aquest cop tornaré al Centre Borja a la càrrega amb més temes egiptològics, amb un curs que li he posat per títol «Meravelles de l’antic Egipte«. I hi trobaré la Paquita.

Classes al centre borja
Aula on imparteixo els cursos (Centre Borja)

La Paquita és d’aquelles persones rialleres, entusiastes i optimistes de la vida i que agafo de punt de referència per poder explicar les classes (si no saps de què parlo, pots llegir l’entrada que vaig fer en el seu dia, tot clicant sobre el títol Trucs per a no posar-me nerviosa). Sempre s’asseu a primera fila, amb la Mercè, i encara que vinguin just després de dinar no es perden les explicacions. Penseu que té molt i molt de mèrit que vinguin ja que les classes es fan de 15,30 a 17,30h (hora de la migdiada i del «culebrot» de TV3). Les tres agafem els Ferrocarrils Catalans i tornem juntes de Sant Cugat a Barcelona i el trajecte se’m fa molt curt perquè estar amb aquest parell és «juerga» assegurada. Arreglem el món. Ens posem al dia de tot: parlem de la vida, les famílies, del col·lectiu de dones… són un far de riure! I tret d’Egiptologia, jo diria que parlem de tot! Dones com la Paquita fan que estigui orgullosa del meu gènere.

La Paquita és un dels motius pels quals estic contenta i feliç d’anar al Centre Borja; per veure-la i contagiar-me de la seva saviesa i el seu entusiasme per la vida. Ja tinc les classes a punt i, t’aviso Paquita: vinc amb molta molta força i amb unes ganes «tremendes» d’explicar coses noves d’Egiptologia. Comencem dimecres. I l’únic que et puc dir és: Paquita, ja vinc!! 

Si vols llegir l’entrada que vaig dedicar als alumnes del Centre Borja ara fa un any, clica al següent enllaç: L’Imperi Axumita i els alumnes del Centre Borja.

Claustre nevat (Centre Borja)

4 respuestas a «Paquita, ja vinc!»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *