Presentació llibre «Naumàquia» de Jordi Nogués

Dijous dia 14 de novembre i a les 19h de la vesprada es farà la presentació de la novel·la història Naumàquia de Jordi Nogués a l’Escola d’Humanitats Artkhé (Barcelona, carrer Consell de Cent 295, 1er 1ra -entre el carrer Balmes i Enric Granados-).

Naumàquia, portada del llibre

En Jordi Nogués Aymerich és un escriptor tarragoní que acaba de treure el seu cinquè llibre que porta per títol «Naumàquia» i té l’habilitat de transportar-te al passat a través d’una història. Nau-mà-quia. Ohhh! Ja només pel títol del llibre et venen ganes de devorar-lo!

L’obra la situa a l’any 80 aC, en motiu de la inauguració de l’Amfiteatre Flavi, probablement més conegut com el Colisseum de Roma.  Descriu els jocs, festes i el plat fort de tot plegat: la naumàquia o lluita naval.

La presentació del llibre segur que també serà tot un espectacle. Però és clar, també serà menys sanguinari del que deurien ser els jocs inaugurals del Colisseum de Roma. No oblidem que el Colisseum és el símbol de l’enginyeria, la glòria però també de l’horror de Roma. En ell s’hi van fer combats entre gladiadors (i gladiadores!), lluites amb i contra feres (lleons, ossos, toros, girafes, cocodrils, pitons…), execucions públiques als condemnats a mort i… naumàquies (lluites navals).

Molta sang s’hi va vessar a l’arena del Colisseum (cobert de sorra per absorbir-la). Veure morir un ser humà en públic atreia masses (no a tothom! Això ens ho deixa molt clar Sèneca, però sí a bona part de la població). És quelcom «antropològic». Sembla ser que l’execució pública  sempre ha existit i atrau les masses; se n’han fet al llarg de la Història -a tall d’exemple, el cap del general Moragues, com a escarni, va estar 12 anys penjat al Portal del Mar dins d’una gàbia-.  Però els romans d’aquestes execucions en van fer un espectacle. No n’hi havia «prou» en matar; s’havia d’oferir un bon espectacle. Un gladiador sanguinari no el volien pas; volien un gladiador que sabés guanyar-se al públic, que fos carismàtic.  Però que lluités i, si calia, fins a la mort.

Jo no sé pas com defensarà en Jordi Nogués la seva obra que tot just acaba de sortir a les llibreries. Però coneixent-lo, us asseguro que si li donéssim un escut, un trident o una xarxa també la defensaria a mort. I l’espectacle, estimats i estimades, està garantit, atès que en Jordi és un home culte, simpàtic i rialler.

Si vols podràs comprar el llibre a la Seu d’Artkhé o, si ja el tens, porta’l que te’l signarà.

Recorda: dijous dia 14 de novembre i a les 19h de la vesprada es farà la presentació del llibre Naumaquia de Jordi Nogués a l’Escola d’Humanitats Artkhé (Consell de Cent 295, 1er 1ra -Barcelona- o mira la ubicació tot clicant aquí). Parlarem de gladiadors, de lluites navals, de com l’autor es va inspirar per a redactar el llibre, de si els personatges estan inspirats amb algú que coneix… i molt més.

T’ho perdràs? jo no. 

JOrdi Nogués escriptor
Jordi Nogués, autor del llibre

5 respuestas a «Presentació llibre «Naumàquia» de Jordi Nogués»

  1. Muchas gracias por compartir !! De esta temática me encanta .. ala otro libro a comprar .. al final tendremos salir de casa 🙂

    1. Alberto, te lo vas a pasar a lo grande leyendo este libro! És como una película! Y el mismo autor tiene otro libro de la misma temática que se llama «Colosseum» y también me lo pasé «pipa»!!

  2. M’hauria agradat molt assistir dat que m’agrada molt tot el que és història antiga, però ja saps que tinc la intervenció a primera hora del dia següent. Però venint de tu la recomanació, compraré el llibre encara que no tindré la dedicatòria de l’autor.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *