Sant Jordi, patró del poble català i etíop

Sant Jordi dalt d’un cavall blanc matant el drac. Aquesta imatge la podem veure indistintament a qualsevol indret de Catalunya com a Lalibela (i en tota Etiòpia). Es fa estrany veure el «nostre» Sant Jordi representat a les esglésies etíops. Fa que tot allò ens sigui i es faci més proper. Compartim un heroi matador d’un drac, salvador i garant de l’ordre i la justícia.  Alguuuuna vegada també apareix la princesa; però a Etiòpia no hi ha rosers ni roses vermelles per a la dama rescatada.  Tot i així, no puc evitar de pensar que compartim un personatge de llegenda i que aquest fet estreta els llaços entre ambdós pobles.  Ho confesso: quan vaig a Etiòpia i entro a les esglésies busco Sant Jordi entre la immensa quantitat d’imatges de sants i dimonis.

Sempre el trobo.

I, també ho confesso: les imatges etíops m’evoquen al nostre romànic català. Més «nostre» no podia pas ser en Georgis de Lalibela!

San George Etiòpia
Sant Jordi a una de les esglésies etíops
Església de Lalibela
Església Sant George, Lalibela

Aprofito l’ocasió per dir-vos que he organitzat un viatge cultural a Etiòpia per aquest estiu (del 27 de juliol al 13 d’agost) i que les places són molt limitades. Si hi esteu interessats i interessades, us adjunto el següent enllaç on hi trobareu tota la informació: viatge cultural Etiòpia.

2 respuestas a «Sant Jordi, patró del poble català i etíop»

  1. Es curiós que es trobi un Sant Jordi en una església etiop.
    Recordo que en una de les classes que ens vas donar ens ho havies explicat.

    1. Hola Paquita!
      Síí! Sant Jordi és present a les esglésies etíops, impossible confondre’l, amb el seu cavall blanc, llança a la mà i matant el drac. Unes imatges precioooooses 🙂

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *